Maintain control of your Microsoft 365 data
Post Reply
talltim
Enthusiast
Posts: 45
Liked: 13 times
Joined: Mar 29, 2021 11:52 am
Full Name: Tim David
Contact:

Minimum System Requirements

Post by talltim »

When attempting to upgrade to version 6.0, I'm getting a Warning. However looking though the page about it, I can't find anything I'm missing https://helpcenter.veeam.com/docs/vbo36 ... tml?ver=60
Its a virtual server running Server 2022, with 8 CPU cores, 16GB memory, 500GB hard drive. I've checked .NET version. The link about Universal C Runtime only mentions very old Windows versions.
Is there any way of finding out what it is failing on?
Mike Resseler
Product Manager
Posts: 8034
Liked: 1259 times
Joined: Feb 08, 2013 3:08 pm
Full Name: Mike Resseler
Location: Belgium
Contact:

Re: Minimum System Requirements

Post by Mike Resseler »

Hi Tim,

the logs should be able to help you out. Do you have a screenshot from the warning?
talltim
Enthusiast
Posts: 45
Liked: 13 times
Joined: Mar 29, 2021 11:52 am
Full Name: Tim David
Contact:

Re: Minimum System Requirements

Post by talltim »

Image
Polina
Veeam Software
Posts: 2917
Liked: 674 times
Joined: Oct 21, 2011 11:22 am
Full Name: Polina Vasileva
Contact:

Re: Minimum System Requirements

Post by Polina »

Tim,

Could you please also check the details from the product logs located at \ProgramData\Veeam\Backup365\Logs\Setup?
There should be something like:

Code: Select all

Checking system for minimum requirements...
Current: CPUs = ..., RAM = ... GB
Minimum requirements: CPUs = ..., RAM = ... GB
talltim
Enthusiast
Posts: 45
Liked: 13 times
Joined: Mar 29, 2021 11:52 am
Full Name: Tim David
Contact:

Re: Minimum System Requirements

Post by talltim »

Thanks. It reported 3GB RAM so I went and double-checked the VM settings and it was set with Dynamic memory, for some reason, hence it was too low when tested.
Can Veeam M365 cope with Dynamic RAM?
nielsengelen
Product Manager
Posts: 5587
Liked: 1171 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Minimum System Requirements

Post by nielsengelen » 1 person likes this post

I would suggest at least having the minimum requirements as a static/fixed setting. Dynamic RAM may result in job failures or other issues as we can't predict how it works.
Personal blog: https://foonet.be
GitHub: https://github.com/nielsengelen
Mildur
Product Manager
Posts: 8310
Liked: 2160 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: Minimum System Requirements

Post by Mildur » 1 person likes this post

We have it documented in our userguide:
https://helpcenter.veeam.com/docs/vbo36 ... mic&ver=60
Memory: 16 GB RAM minimum. Additional RAM and CPU resources improve backup, restore and search performance.
Host with Veeam Backup for Microsoft 365 also requires a minimum size of 16 GB of RAM for VMs with dynamic memory allocation.
Product Management Analyst @ Veeam Software
talltim
Enthusiast
Posts: 45
Liked: 13 times
Joined: Mar 29, 2021 11:52 am
Full Name: Tim David
Contact:

Re: Minimum System Requirements

Post by talltim » 1 person likes this post

Thanks all. I set it to Fixed rather than Dynamic
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests