Maintain control of your Microsoft Office 365 email data
Post Reply
MarksJHF
Influencer
Posts: 15
Liked: 3 times
Joined: Oct 18, 2016 2:15 pm
Full Name: M Schraag
Contact:

Cant add network path as backup location

Post by MarksJHF » Oct 18, 2016 2:29 pm

I just installed the beta for Veeam backup office 365 and wanted to use a network path where to backup will be downloaded to.
first i get an error saying i need to use an UNC path but after using an UNC path it says folder not found.

i've used a local folder on C now but would like to use a network folder instead any idea how ?

Vitaliy S.
Veeam Software
Posts: 21631
Liked: 1297 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by Vitaliy S. » Oct 18, 2016 3:50 pm 1 person likes this post

Hello,

Currently, connection to a destination target is done via Veeam service account. If you want to save backups in a shared folder, you should grant service account access permissions to this folder.

Thank you!

beber
Novice
Posts: 4
Liked: 1 time
Joined: Oct 18, 2016 8:33 am
Full Name: beber
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by beber » Oct 19, 2016 9:46 am 1 person likes this post

Hello,

i have the same problem

I run veeam on 2008 r2 in a domain

I have a data stotage on 2008 r2 in domain

For use a unc, i change the service veeam in services.msc with the domain\administrator

Now, i can use a unc.

But i dont want tu use the administrator domain account.

I create user in AD and add access on the unc on the data storage.

Change the service in services.msc with the new user created .

But now the service don't start.

What is the autorization on the user ad on the local machine for use veeam deamon ?

Thanks

Vitaliy S.
Veeam Software
Posts: 21631
Liked: 1297 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by Vitaliy S. » Oct 19, 2016 10:26 am 1 person likes this post

AFAIK, this account needs to be local admin to have full access to the db and all the libraries.

EDIT: service account should have full access permissions to this folder: \ProgramData\Veeam\Backup365 and repository folder

MarksJHF
Influencer
Posts: 15
Liked: 3 times
Joined: Oct 18, 2016 2:15 pm
Full Name: M Schraag
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by MarksJHF » Oct 20, 2016 11:47 am 1 person likes this post

Thanks i managed to get it to work.
you indeed need to ad the service account to the local administator group
Under services set the veeam service account as log on as a service on the Veeam backup for Microsoft office 365 service
then reboot the server and it should let you add an UNC path as backup repository

greetings
Mark

Vitaliy S.
Veeam Software
Posts: 21631
Liked: 1297 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by Vitaliy S. » Oct 20, 2016 11:53 am

Yes, thanks for getting back and posting an update.

mcz
Expert
Posts: 215
Liked: 26 times
Joined: Jul 19, 2016 8:39 am
Full Name: Michael
Contact:

[MERGED] Cannot change Repository Location

Post by mcz » Oct 27, 2016 11:54 am

Hi guys,

if I try to change the location of the repository to a UNC-path, I get the error "not found". I think it's a bug.
Here the log-entries:

Code: Select all

27.10.2016 09:28:09    1 (6376) Server: WS16 (CPUs: 4)
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) OS: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 (x64)
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) UTC Date & Time: 27.10.2016 07:28:09
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) Timezone: (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rom, Stockholm, Wien
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) Daylight: Mitteleuropäische Sommerzeit
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) Account: 
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) Log level: Default
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) ================================================================================
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) Veeam.Archiver.Shell.exe: Version=9.5.0.657
27.10.2016 09:28:09    1 (6376) Command line parameters:
27.10.2016 13:49:52    1 (6376) Disabling job: office365 backup...
27.10.2016 13:50:19    4 (15624) Error: Nicht gefunden 
27.10.2016 13:50:19    4 (15624) Stack:
27.10.2016 13:50:19    4 (15624)    bei System.Management.ManagementException.ThrowWithExtendedInfo(ManagementStatus errorCode)
   bei System.Management.ManagementObject.Initialize(Boolean getObject)
   bei System.Management.ManagementBaseObject.get_Properties()
   bei System.Management.ManagementBaseObject.GetPropertyValue(String propertyName)
   bei Veeam.Engine.Files.NetworkDriveResolver.GetDriveType(String driveLetter)
   bei Veeam.Engine.Files.NetworkDriveResolver.IsNetworkDrivePath(String path)
   bei Veeam.Archiver.Shell.Dialogs.OptionsDialog.RepositoryPathValidator.Execute(Action checkCancel)
27.10.2016 13:50:25    1 (6376) New configuration saved:
27.10.2016 13:50:25    1 (6376)   Repository:
27.10.2016 13:50:25    1 (6376)     Path: C:\VeeamRepository
27.10.2016 13:50:25    1 (6376)     Retention (in months): 36
27.10.2016 13:50:25    1 (6376)     Retention schedule: Everyday at 12:00
27.10.2016 13:52:30    1 (6376) Editing job: office365 backup...
27.10.2016 13:52:41    1 (6376) Enabling job: office365 backup...

foggy
Veeam Software
Posts: 16957
Liked: 1380 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by foggy » Oct 27, 2016 12:05 pm

Hi Michael, looks like a permissions issue, please see above.

mcz
Expert
Posts: 215
Liked: 26 times
Joined: Jul 19, 2016 8:39 am
Full Name: Michael
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by mcz » Oct 31, 2016 9:14 am

Thanks Alexander, now it's working! It was a permission problem as you described.

satheesh
Enthusiast
Posts: 38
Liked: never
Joined: Jun 06, 2009 8:12 pm
Full Name: Satheesh Varadharajan
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by satheesh » Nov 12, 2016 5:16 pm

As this usually isn't an issue, is this problem something that can be resolved in future releases maybe? I mean that you don't have to manually give the correct permissions.
Satheesh.net

foggy
Veeam Software
Posts: 16957
Liked: 1380 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Cant add network path as backup location

Post by foggy » Nov 14, 2016 3:35 pm

Accepted as a feature request. Seems like a setup wizard step prompting for credentials is required. Thanks for the suggestion.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest