Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Maintain control of your Microsoft Office 365 email data

Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby prewest » Tue May 22, 2018 8:39 am

Hi,

On a clean installation of a Veeam Office 365 I get the error that my some of our Office 365 are not licensed?
I already tried to open port 9192 as this topic https://forums.veeam.com/veeam-backup-for-microsoft-office-365-f47/version-1-5-mailboxes-not-licensed-t44527.html mentioned.
That did not work,

Now only 2 mailboxes are being backupped, the rest says "mailbox not licensed".

Any help?

I am using version 1.5.0.1309
prewest
Service Provider
 
Posts: 39
Liked: 4 times
Joined: Tue May 05, 2015 2:30 pm
Full Name: Arnold van Blanken

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby Mike Resseler » Tue May 22, 2018 9:27 am

Hi Arnold,

Can you do a get-mailbox PowerShell command to your organization? Mailbox not licensed normally means that you don't have a MSFT license attached to it. We need that license otherwise the connection API's don't work. This is only for user mailboxes, shared mailboxes, group mailboxes work differently

Let me know
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 4225
Liked: 471 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby prewest » Tue May 22, 2018 10:14 am

Hi Mike,

Yes, I can do that.
I get a complete list of all my users.

Also if I check my license status with "Get-MsolAccountSky" I see no warnings at all.
All accounts are licensed.

RecipientType : UserMailbox

Mike Resseler wrote:Hi Arnold,

Can you do a get-mailbox PowerShell command to your organization? Mailbox not licensed normally means that you don't have a MSFT license attached to it. We need that license otherwise the connection API's don't work. This is only for user mailboxes, shared mailboxes, group mailboxes work differently

Let me know
prewest
Service Provider
 
Posts: 39
Liked: 4 times
Joined: Tue May 05, 2015 2:30 pm
Full Name: Arnold van Blanken

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby MCH_helferlein » Tue May 22, 2018 12:24 pm

I had the same on some users and solved it as follows:

1.) Login to O365 User Portal
2.) Open an affected User
3.) Took away the O365 License from the User whithout clicking on apply
4.) Assign again the O365 License to the User
5.) Click now on apply
6.) Wait an hour to be sure
7.) Try to backup with Veeam O365 again

I solved like 5 users that way.
MCH_helferlein
Influencer
 
Posts: 22
Liked: 2 times
Joined: Tue Nov 21, 2017 7:18 am
Full Name: Peter Helfer

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby Mike Resseler » Wed May 23, 2018 8:50 am

Hi Peter,

Thank you for this information. Do you have any idea what was wrong in your case? While I am very glad it helped in your case, I am having trouble understanding the why :-)
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 4225
Liked: 471 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby MCH_helferlein » Wed May 23, 2018 8:56 am

Well Mike I do not know why this solved my problem nor why this problem happened.
It was just a try like... Oh well.. let me disable the licence once and add it new.
Perhaps there was a O365 backend error while adding these users with the problem so that the license did not get replicated to all of the nodes O365 needs or whatever.
Since there are kinda no logs where you could even trace that I may not give anything more than speculations....
MCH_helferlein
Influencer
 
Posts: 22
Liked: 2 times
Joined: Tue Nov 21, 2017 7:18 am
Full Name: Peter Helfer

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby Mike Resseler » Wed May 23, 2018 9:06 am 1 person likes this post

Peter, OK. Thanks for letting me know. I am going to do some testing to see if I can reproduce it. I am intrigued now ;-)
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 4225
Liked: 471 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby prewest » Wed May 23, 2018 2:57 pm

I am going to try the solution mentioned..
But our licenses are being management / attached via the user by a CSP provider.
prewest
Service Provider
 
Posts: 39
Liked: 4 times
Joined: Tue May 05, 2015 2:30 pm
Full Name: Arnold van Blanken

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby Mike Resseler » Thu May 24, 2018 5:11 am

Arnold,

Keep me informed. If that doesn't work, please log a support call. Post the case ID here and the follow-up after investigation with the engineers
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 4225
Liked: 471 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby prewest » Fri May 25, 2018 1:08 pm

Tried it yesterday.. just tried another backup..
unfortunately it still does not work..

I will log a support call
prewest
Service Provider
 
Posts: 39
Liked: 4 times
Joined: Tue May 05, 2015 2:30 pm
Full Name: Arnold van Blanken

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby prewest » Fri May 25, 2018 1:16 pm

CASE ID : 03025295
prewest
Service Provider
 
Posts: 39
Liked: 4 times
Joined: Tue May 05, 2015 2:30 pm
Full Name: Arnold van Blanken

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby Mike Resseler » Fri May 25, 2018 1:24 pm

Thanks! Keep me informed about the outcome

Cheers
Mike
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 4225
Liked: 471 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby prewest » Fri May 25, 2018 6:13 pm

Ok problem is fixed, this is the solution;

- In the Veeam Backup for Office 365 console navigate to Backup Infrastructure -> Backup Proxies, then right-click [VMO365] and choose Edit.
In the "Edit Backup Proxy" window click Next and specify correct credentials to connect to the proxy, for example local administrator.
Run through all the settings 'til Finish. Once you do that, your jobs should work normally.
prewest
Service Provider
 
Posts: 39
Liked: 4 times
Joined: Tue May 05, 2015 2:30 pm
Full Name: Arnold van Blanken

Re: Mailboxes not licensed? | 1.5.0.1309

Veeam Logoby Mike Resseler » Sat May 26, 2018 6:27 pm

Good to hear. Thanks for letting us know!

Mike
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 4225
Liked: 471 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler


Return to Veeam Backup for Microsoft Office 365



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests