Maintain control of your Microsoft Office 365 email data
Post Reply
dan.kennedy
Influencer
Posts: 10
Liked: 3 times
Joined: Mar 12, 2019 10:20 am
Full Name: Dan Kennedy
Contact:

The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by dan.kennedy » Mar 12, 2019 12:34 pm

We are getting a warning for a single user's OneDrive backup:

Processing OneDrive (https://xxxxxxx-my.sharepoint.com/personal/xxxxxxx_com) finished with warning: Failed to backup item: , The remote server returned an error: (400) Bad Request.

This warning has been happening since we set the job up - it only affects this one user.
I've logged into OneDrive with our admin account and all the permissions seem fine. They do not use MFA at this organisation so that is not the cause.

Has anyone else come across this error and managed to resolve?

We are running version 2.0.0.814

CASE ID: 03458237

HannesK
Veeam Software
Posts: 4299
Liked: 538 times
Joined: Sep 01, 2014 11:46 am
Location: Austria
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by HannesK » Mar 12, 2019 2:08 pm

Hello Dan,
first of all, welcome to the forums.

I have seen that you uploaded the logs just a few minutes ago, so I suggest to wait for an answer from support what's wrong with that one user.

Best regards,
Hannes

Polina
Veeam Software
Posts: 1000
Liked: 166 times
Joined: Oct 21, 2011 11:22 am
Full Name: Polina Vasileva
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by Polina » Mar 12, 2019 4:58 pm

Dan,

Do you know if this user has ever logged in to their OneDrive? If not, this might be the root cause.

dan.kennedy
Influencer
Posts: 10
Liked: 3 times
Joined: Mar 12, 2019 10:20 am
Full Name: Dan Kennedy
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by dan.kennedy » Mar 13, 2019 8:15 am

Hi Polina,

Yes, the user has a few GB of data in there and they use it quite regularly.

Regards,
Dan

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 2757
Liked: 573 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by nielsengelen » Mar 13, 2019 9:11 am

Error 400 usually (not always) means the URL we request and receive is malformed in a way. Best would be to let support handle this for now as it could be an issue with the specific file/folder or pathname.
VCP-DCV
Veeam Certified Architect (VMCA)
http://foonet.be

dan.kennedy
Influencer
Posts: 10
Liked: 3 times
Joined: Mar 12, 2019 10:20 am
Full Name: Dan Kennedy
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by dan.kennedy » Mar 14, 2019 2:56 pm 2 people like this post

Just in case anyone else comes across this - the issue for us was caused by a single XML file in the user's OneDrive that Microsoft had flagged as malware (it had a red shield with a little x beside it when viewing his files in the portal).

Once i got the user to remove this file from his OneDrive the backup went through without warnings.

Regards,
Dan

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 2757
Liked: 573 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by nielsengelen » Mar 14, 2019 2:59 pm

Thanks for sharing Dan! Good to know this can happen.
VCP-DCV
Veeam Certified Architect (VMCA)
http://foonet.be

tommy.lidal
Influencer
Posts: 14
Liked: never
Joined: Dec 15, 2016 7:15 am
Full Name: Tommy Lidal
Location: Norway
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by tommy.lidal » May 07, 2019 6:28 am

We got the same issue, user deleted it and now the problem exists in /PreservationHoldLibrary/ and user cant delete it cause og the setting set in O365 Policy.
i gues this is the reson;:
https://docs.microsoft.com/en-us/office ... protection
i think i'll have to open a supportcase with MS and make them delete the file (s)

We are running O365 v3.0

Mike Resseler
Product Manager
Posts: 5803
Liked: 633 times
Joined: Feb 08, 2013 3:08 pm
Full Name: Mike Resseler
Location: Belgium
Contact:

Re: The remote server returned an error: (400) Bad Request.

Post by Mike Resseler » May 07, 2019 7:20 am 1 person likes this post

Tommy,

We indeed get errors when a file (or files) are flagged. This is something that MSFT has created as a security. We are thinking on how to work around this, however, since we can't query the state, we are not always certain that the bad request effectively is a malware issue. Something we need to figure out :-)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest