Comprehensive data protection for all workloads
AlexKid
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Jan 31, 2019 8:15 am
Full Name: Alexander Scholz
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by AlexKid » Jan 31, 2019 8:26 am

I've got a similar issue after upgrading from 9.5.0 to U4 on our 2008R2 Backup Server.

benpike57814
Service Provider
Posts: 2
Liked: never
Joined: Jan 07, 2019 4:00 pm
Full Name: Ben Pike
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by benpike57814 » Jan 31, 2019 10:24 am

I have the exact same issue with the Veeam Mount Service on Server 2008 R2. I've logged a case with Veeam so hoping they will find a workaround / fix

wishr
Veeam Software
Posts: 612
Liked: 59 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by wishr » Jan 31, 2019 10:34 am

Hi Ben,

Could you please share the support case ID for reference?

Thanks in advance!

benpike57814
Service Provider
Posts: 2
Liked: never
Joined: Jan 07, 2019 4:00 pm
Full Name: Ben Pike
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by benpike57814 » Jan 31, 2019 10:47 am

I have just tried rebooting the server and pressing 'F8' during restart. Select Disable Driver Signature Enforcement from the boot menu and the Veeam mount service installed successfully

wishr
Veeam Software
Posts: 612
Liked: 59 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by wishr » Jan 31, 2019 11:21 am

Hi Ben,

Thanks for sharing the information. We'll take a look at this internally.

Btw, could you please let me know your case ID so we can get all the details possible?

Thank you,
Fedor

wishr
Veeam Software
Posts: 612
Liked: 59 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by wishr » Jan 31, 2019 12:02 pm 1 person likes this post

Hi gentlemen,

A quick update: Since you all use 2008R2, could you please make sure that SHA-2 code signing is supported on your systems as per our guideline?

Thanks

GregorD
Enthusiast
Posts: 52
Liked: 5 times
Joined: May 31, 2018 6:44 pm
Full Name: Gregor Duzic
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by GregorD » Jan 31, 2019 1:50 pm

I also tested another Server my pain is again ws 2008R2 and there i get a error Driver cannot be installed.

wishr
Veeam Software
Posts: 612
Liked: 59 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by wishr » Jan 31, 2019 2:30 pm

Hi Gregor,

Could you please check the above? Most likely that's the root cause.

Thanks in advance!

Jay.SD
Novice
Posts: 4
Liked: 2 times
Joined: Jan 30, 2019 5:07 pm
Full Name: Jeremy Ayson
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by Jay.SD » Jan 31, 2019 3:56 pm 2 people like this post

Thank you! enabling SHA-2 code signing worked for me.
Installed update package Windows6.1-KB3033929-x64
FYI - reboot required, twice. One after the update and another after updating the mount service.

wishr
Veeam Software
Posts: 612
Liked: 59 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by wishr » Jan 31, 2019 4:07 pm 1 person likes this post

Hi Jeremy,

Thanks for sharing it with the community! Appreciate it.

Regards,
Fedor

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24020
Liked: 3255 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by Gostev » Jan 31, 2019 9:31 pm

Ahha, thanks for confirming! This was exactly the reason behind my question about Windows Updates on the previous page ;)

GregorD
Enthusiast
Posts: 52
Liked: 5 times
Joined: May 31, 2018 6:44 pm
Full Name: Gregor Duzic
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by GregorD » Feb 01, 2019 5:39 am 2 people like this post

For me also
Installed update package Windows6.1-KB3033929-x64 Restart and i could install the mount Service.

DakoJordan
Lurker
Posts: 2
Liked: 2 times
Joined: Apr 02, 2018 3:32 pm
Full Name: Jordan A. Klocko
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by DakoJordan » Feb 06, 2019 9:59 pm

This is happening to me on a Server 2012 R2 box as well. Manual install of the new Mount Server component from the packages directory of the ISO fails with the error "failed to install file system drivers".
Manually uninstalled the mount server component from Programs and Features, tried again, and no change. The Mount Server service itself was still present as well, so I used sc delete VeeamMountSvc to get rid of it, but no change.

Opening a case shortly if no Windows Updates are required on the box. If they are, I'll try that before opening a case.

wishr
Veeam Software
Posts: 612
Liked: 59 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by wishr » Feb 07, 2019 9:55 am

Hi Jordan,

That's a bit strange that you are experiencing the issue on 2012R2, however I would first of all check for SHA-2 code signing updates.

Please keep us posted about the situation.

Thanks

camilleB
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Feb 08, 2019 4:21 pm
Full Name: camille Bordin
Contact:

Re: 9.5 U3a to U4 Upgrade Issues - Veeam Mount Service

Post by camilleB » Feb 11, 2019 4:53 pm

Hi, same issue
Veeam Support - Case # 03406514
Can't install Veeam Mount Service on windows 2008 (64bits) Storage server.
I have removed Antivirus, firewall off, check UAC off.
VBR upgrade the VpowerNFS and vTransport to update4
Regards

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: AlexGitahi, Bing [Bot], Google [Bot], Karinne, nmdange, pcpaulh, TimLawhead and 68 guests