Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
mamosorre84
Veeam Legend
Posts: 340
Liked: 34 times
Joined: Oct 24, 2016 3:56 pm
Full Name: Marco Sorrentino
Location: Ancona - Italy
Contact:

Backup Copy Job Workload - v12

Post by mamosorre84 »

Hi all,

why is it not possible to add a single VM on copy job in v12?

Managing it with exclusions is almost impossible without reviewing the configurations all over again....

Marco S.
icesteel
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Sep 21, 2020 7:02 pm
Full Name: Porto
Contact:

Re: Backup Copy Job Workload - v12

Post by icesteel »

In V12 you can create a Job with just this VM, and after that create a copy of this Job.
Mildur
Product Manager
Posts: 9146
Liked: 2407 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: Backup Copy Job Workload - v12

Post by Mildur »

Hi Marco

Backup Copy jobs were redesigned to provide a single job for all image based workloads.
There is no infrastructure for Agent backups. Therefore "from infrastructure" will not come back.

You can follow Porto's suggestion and do a one-time migration of those jobs.
1) Create new Backup Jobs which contains VMs to Copy and VMs to not Copy
2) Use VeeaMover to move the backups of those VMs to the Job

Best,
Fabian
Product Management Analyst @ Veeam Software
mamosorre84
Veeam Legend
Posts: 340
Liked: 34 times
Joined: Oct 24, 2016 3:56 pm
Full Name: Marco Sorrentino
Location: Ancona - Italy
Contact:

Re: Backup Copy Job Workload - v12

Post by mamosorre84 »

Hi Fabian,

thank you for your reply.

Don't you think this is an important limitation?

This constrains processing all elements of a backup job in the same way for copy jobs as well.

What if I want to configure identical settings for backup jobs but different settings for copy jobs?

I'm sorry to say, but this is a major downgrade from my point of view, especially because if there is no solution you need to reconfigure job settings in a major way.

Marco S.
Mildur
Product Manager
Posts: 9146
Liked: 2407 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: Backup Copy Job Workload - v12

Post by Mildur »

Hello Marco

Thank you for sharing your concerns.

I automatically assumed you were talking about from infrastructure. Can you please clarify how you have added single VMs to a backup copy job? from infrastructure or from backups?
Image

Best,
Fabian
Product Management Analyst @ Veeam Software
MatzeB
Veeam Vanguard
Posts: 30
Liked: 9 times
Joined: Jan 04, 2021 7:51 am
Full Name: Matthias Beller
Contact:

Re: Backup Copy Job Workload - v12

Post by MatzeB » 1 person likes this post

I agree with mamosorre84. We often use "from infrastructure" and select tags from here for example based on the SLA class.
While the primary job contains the complete datastore, for example, a copy job is only based on tags, such as "Copy Offsite". The option with exclusions is a real step backwards.
mamosorre84
Veeam Legend
Posts: 340
Liked: 34 times
Joined: Oct 24, 2016 3:56 pm
Full Name: Marco Sorrentino
Location: Ancona - Italy
Contact:

Re: Backup Copy Job Workload - v12

Post by mamosorre84 » 3 people like this post

Mildur wrote: Apr 03, 2023 3:06 pm Hello Marco

Thank you for sharing your concerns.

I automatically assumed you were talking about from infrastructure. Can you please clarify how you have added single VMs to a backup copy job? from infrastructure or from backups?
Image

Best,
Fabian
Hi Fabian, yes I usually use the option "from infrastructure", but also from backup allows you to do the same..the important thing is the ability to do it.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 205 guests