Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
sjim
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Sep 16, 2013 1:41 pm
Full Name: Jim
Contact:

Backup creates new folder with _1 ?

Post by sjim » Sep 16, 2013 1:53 pm

I've seen a few post relating to this, but, none addressing the issue. For some reason Veeam is created a new folder with correct backup name but appending an "_1". This new folder contains the most current backup and original folder now isn't used. This just starting occurring and only happened twice now and as far as I know nothing has changed within the backup jobs. I seen no indication in the event viewer logs of anything. Any Help, greatly appreciated !

foggy
Veeam Software
Posts: 18430
Liked: 1587 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by foggy » Sep 16, 2013 2:06 pm

Jim, is there a chance that someone else could perform something that caused this behavior (re-created job, for example, or removed it from backups)? This should not occur in itself, without some user intervention. Anyway, you could contact technical support so they could review the log files to verify the reason.

souperstar
Enthusiast
Posts: 38
Liked: 4 times
Joined: Dec 30, 2011 10:26 pm
Full Name: Chris

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by souperstar » Dec 04, 2014 3:08 pm

I have this too, just the one job. The other 5 jobs seem fine. I'm calling support also, not sure why it seemingly very suddenly and randomly started doing this.

EDIT: I checked my registry keys for ForceCreateMissingVBK and ForceDeleteBackupFiles, they are still set correctly.
EDIT2: By the way I'm on version 7.0.0.871. I haven't had the time to upgrade version 8 that's been out just a few weeks now.

foggy
Veeam Software
Posts: 18430
Liked: 1587 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by foggy » Dec 04, 2014 3:22 pm

Chris, if you provide your case ID here, we could track it for the possible solution in future. Thanks.

souperstar
Enthusiast
Posts: 38
Liked: 4 times
Joined: Dec 30, 2011 10:26 pm
Full Name: Chris

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by souperstar » Dec 04, 2014 3:37 pm 1 person likes this post

Sure, just finished speaking with support: I was given case 00695406.

Their suggestion was to remove the backup from disk, which removed the _1 folder. Then, I manually deleted the folder that contained the backup files that were supposed to be overwritten by the ForceDeleteBackupFiles regkey (set to 3 in my case). Finally, I started the job again. It appears to have created the correct folder, but I'm wondering what will happen tonight when the jobs runs as scheduled, and what will happen tomorrow when we rotate backups disks.

FYI we rotate disks daily.

Thank you, I'll post here with my results.

souperstar
Enthusiast
Posts: 38
Liked: 4 times
Joined: Dec 30, 2011 10:26 pm
Full Name: Chris

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by souperstar » Dec 06, 2014 9:30 pm 1 person likes this post

So far so good, it looks to have properly overwritten the previous backup chain. That's the expected and wanted behavior. I'll keep an eye out for our Monday night backups, and make sure they work as well. I didn't have a chance on Friday to double check before backups kicked off to make sure the job folder was already there, which would verify everything is working again.

souperstar
Enthusiast
Posts: 38
Liked: 4 times
Joined: Dec 30, 2011 10:26 pm
Full Name: Chris

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by souperstar » Dec 11, 2014 5:24 pm

For what it's worth, our issue seems to be resolved using the method above. I have notified support so they can close the issue. I don't know why it happened but I'm pretty willing to accept that it's fixed for now. :D

foggy
Veeam Software
Posts: 18430
Liked: 1587 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by foggy » Dec 11, 2014 5:27 pm

Thanks for confirming, much appreciated!

Lyle
Influencer
Posts: 21
Liked: never
Joined: Dec 08, 2011 5:52 pm
Full Name: Lyle Ryan

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by Lyle » Jan 15, 2015 6:24 pm

This is happening to me, running 7.0.0.771

Deleted all the backup files, deleted the <job name>_1 directory, and last night's backups recreated the _1 directory and put the first full backup in it.

Is this a known problem with solution? I'm not following the reference to the registry key = 3.

Thanks...Lyle

veremin
Product Manager
Posts: 17047
Liked: 1470 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by veremin » Jan 16, 2015 9:04 am

Typically, deletion of backups and corresponding directory should solve the problem. As to the registry key, it's used for those cases when the role of target repository is assigned to rotated media. As it stands from its name, the regkey forcingly deletes previous backup files.

I'd recommend opening a ticket with our support team and letting them find the root cause of that behaviour.

Thanks.

souperstar
Enthusiast
Posts: 38
Liked: 4 times
Joined: Dec 30, 2011 10:26 pm
Full Name: Chris

Re: Backup creates new folder with _1 ?

Post by souperstar » Jan 19, 2015 2:52 am

Lyle, it sounds like you didn't remove the backup records, just the files. I used the GUI of Veeam to remove the backups for the job that was causing me a problem, I only manually deleted anything that was a leftover.

Anyway, Eremin is spot on, you should open a support ticket. Reference mine if you want to help them reach a quicker resolution, that's why I posted it here.

I'll try and watch the thread for any updates you may have.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 58 guests