Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
ckaiser
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Nov 08, 2012 1:29 am
Full Name: Charlie Kaiser
Contact:

backup over network

Post by ckaiser » Nov 08, 2012 1:34 am

New to product. Have not installed yet. Quick planning question...
VCenter 5.0 server. Remote ESXi 5 host in another physical location. Need to back up one VM with Veeam free backup in preparation for removing snapshots. If I install VFB on VCenter server in site A, tell it to backup VM1 in site B, and store the backup on the same host in site B, will any of the data traffic go across the WAN? Or will everything execute locally on the remote (site B) host?

Thanks!

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22747
Liked: 1518 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: backup over network

Post by Vitaliy S. » Nov 08, 2012 7:51 am

Hi Charlie,

Veeam Backup Free edition performs ad-hoc backups using the default proxy which is deployed on the same machine where your backup console resides. In your case the backup traffic will go through the WAN link. If you want to avoid it, please install Veeam Backup Free on the remote site.

Thanks!

ckaiser
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Nov 08, 2012 1:29 am
Full Name: Charlie Kaiser
Contact:

Re: backup over network

Post by ckaiser » Nov 08, 2012 1:01 pm

Just what I needed to know. Thanks much!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests