Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
cgeorge
Veeam ProPartner
Posts: 57
Liked: 4 times
Joined: Jan 07, 2013 1:59 pm
Full Name: Carol George
Contact:

backup vm's from our customer

Post by cgeorge »

I have a question about a backup setup we would like to do to backup our customer vm's
We would like to backup the customer vm's to our storage at our site.
Can we do this without a vpn between us and our customer or do you always have to have a vpn connection?

foggy
Veeam Software
Posts: 19465
Liked: 1767 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: backup vm's from our customer

Post by foggy »

While VPN is generally not required, it is still a recommended and more secure approach, especially when talking about your client's backup traffic going over Internet.

veremin
Product Manager
Posts: 17834
Liked: 1663 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: backup vm's from our customer

Post by veremin »

Additionally, it’s advisable to have a proxy server deployed at the customer site. This way, backup data will cross the existing link in highly-compressed and deduplicated state and will be decompressed by repository agent.

Thanks.

cgeorge
Veeam ProPartner
Posts: 57
Liked: 4 times
Joined: Jan 07, 2013 1:59 pm
Full Name: Carol George
Contact:

Re: backup vm's from our customer

Post by cgeorge »

How can I set this up without a vpn client?
This is our setup so far, i have a backup proxy at our site that is also used as proxy server for the backup repository.
Our backup respository is a cifs on our netapp.
How can I add the customer vcenter to our backup server if there is no vpn connection, I can never reach the vcenter or esxi that way?
Could you pleae tell me how to set this up?

veremin
Product Manager
Posts: 17834
Liked: 1663 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: backup vm's from our customer

Post by veremin »

You should have a connect to your customer site. So to say, the customer vCenter server where VMs to backup/replicate reside on should be reachable from backup server. Otherwise, it won't be possible to run any backup and replication activities.

Thanks.

foggy
Veeam Software
Posts: 19465
Liked: 1767 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: backup vm's from our customer

Post by foggy »

Corresponding servers should have public IP addresses in this case.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests