Comprehensive data protection for all workloads
foggy
Veeam Software
Posts: 20326
Liked: 1919 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by foggy »

Just keep in mind, that a new full backup will be created during the next job run after switching.

aich365
Service Provider
Posts: 284
Liked: 22 times
Joined: Aug 10, 2016 11:10 am
Full Name: Clive Harris
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by aich365 »

Using 9.5.4b if I change my FI job to create a Synthetic Full Friday night and then change the job to RI will the RI on Saturday use the SF vbk as the initial RP or will it create a new one?
Once the RI has finished I have a tape job to run, to use the VBK created by the RI job, so have a limited window to achieve this.

foggy
Veeam Software
Posts: 20326
Liked: 1919 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by foggy »

Hi Clive, reverse incremental mode doesn't allow synthetic fulls.

aich365
Service Provider
Posts: 284
Liked: 22 times
Joined: Aug 10, 2016 11:10 am
Full Name: Clive Harris
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by aich365 »

Hi Foggy

Sorry I f I didn't make it clear step one was to create a SF and once this was completed to change the job to RI.

Thanks

foggy
Veeam Software
Posts: 20326
Liked: 1919 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by foggy »

Got it. Full backup will still be triggered at the next job run after switching (unless you enable transformation to rollback prior to creating a synthetic full).

aich365
Service Provider
Posts: 284
Liked: 22 times
Joined: Aug 10, 2016 11:10 am
Full Name: Clive Harris
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by aich365 »

One last thing
I set the job to create a SF with rollback transform option and start the job.
I then edit the job so it is RI on next schedule run.
If the SF fails and retries will it retry a SF or will it pick up the changed settings and run RI.

Thanks

foggy
Veeam Software
Posts: 20326
Liked: 1919 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by foggy »

I haven't checked that specific scenario but I assume the retry will pick up the new backup method though fail since it would expect VBK as the latest RP.

aich365
Service Provider
Posts: 284
Liked: 22 times
Joined: Aug 10, 2016 11:10 am
Full Name: Clive Harris
Contact:

Re: can i switch from incremental to reversed incremental

Post by aich365 » 1 person likes this post

Hi Foggy

just to confirm creating SF with Transform option ticked, allowed change to vbr without a new AF.
Backups are running OK and so are the tape jobs

Many Thanks for your help.

Regards

Clive

P.S. we didn't try failing the job and retrying it!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: HouseAtreides and 58 guests