Change of Network port

Availability for the Always-On Enterprise

Change of Network port

Veeam Logoby donteun » Thu Nov 24, 2016 3:57 am

Dear all,
Checking the possibilities of changing the required network ports number for Veeam VBR due to company compliance. Is it possible?
donteun
Novice
 
Posts: 3
Liked: never
Joined: Fri Jan 15, 2016 1:03 am
Full Name: Don Teun

Re: Change of Network port

Veeam Logoby foggy » Thu Nov 24, 2016 11:08 am

Hi Don, which ports specifically are you talking about?
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15087
Liked: 1110 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Change of Network port

Veeam Logoby donteun » Fri Nov 25, 2016 2:28 am

Hi ,
I understand that we have a lists of network ports number that is required for the connectivity between the different Veeam component. However, I have a request from customer that they have limitation on the ports allowed. Seeking some assistance here what are the port number allowed us to change. And what are the ports that are mandatory.

Regards
Don
donteun
Novice
 
Posts: 3
Liked: never
Joined: Fri Jan 15, 2016 1:03 am
Full Name: Don Teun

Re: Change of Network port

Veeam Logoby Mike Resseler » Fri Nov 25, 2016 6:42 am

Hi Don,

All ports are listed here: https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95

Some ports that can be changed (I might be missing a few but at least it is a start :-))

During installation - the Catalog Service port, Backup service port and secure connection port: https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95
SSH connection to VMware vSphere servers: https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95
vCloud Director connection: https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95
Veeam installer service and data mover service on Windows servers: https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95
Linux servers SSH settings: https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95
Mount port, RPC port and vPower NFS Port for Backup repositories: https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95

I think these are the most important ones but as I said, there are probably more that can be changed and if you need a specific one, you can always look in the help guides to see (under deployment) if the specific component can have a different port number

Hope it helps
Mike
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 3345
Liked: 380 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 39 guests