Change Path of Default Backup Repository

Availability for the Always-On Enterprise

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby Gostev » Sun May 13, 2012 8:17 pm 1 person likes this post

Deleting is implemented in 6.1 based on lots of requests.
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21648
Liked: 2433 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby johnlong » Tue Jun 12, 2012 11:47 pm

Just deleted it from my 6.1 server.

Thanks!
johnlong
Enthusiast
 
Posts: 72
Liked: 11 times
Joined: Sat May 12, 2012 3:37 pm

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby withanh » Wed Jun 13, 2012 12:18 am

Will be doing that as soon as I upgrade to 6.1.
For every expert there is an equal and opposite expert - Arthur C Clarke's Fourth Law
withanh
Expert
 
Posts: 256
Liked: never
Joined: Tue Jul 21, 2009 3:19 pm
Location: Pacific Northwest
Full Name: Darhl

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby bragains » Mon Nov 09, 2015 8:49 pm

So it is now almost 2016. You have had very many people request a simple change to allow for the default repository to at the very least be changeable by UNC, i.e. C:\repository to D:\repository. I would assume most users of this software are backing up to a repository on a NAS, E:\ drive, etc. You just released your endpoint backup. Great. You even integrated the job handling into the Backup and Replication software. Even better. But I can now only backup those Endpoint jobs to the C drive. LOL, are you all joking. What is the point of endpoint backup when the files can only go to the C drive default repository, and if you wanted it to be a standalone product, why even offer integration with backup and replication. Get it together Veeam before EMC buys or buries you out, too. Your software is solid, just do what your customers ask!
bragains
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mon Nov 09, 2015 8:36 pm
Full Name: Branden Ragains

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby dellock6 » Mon Nov 09, 2015 10:20 pm

Hi Branden,
since 3+ years you can create a new repository in any location, and the software automatically offers you to move the only existing backup job upon installation (the configuration backup) into this new location, so that you can then delete the default repository. Then, you enable the new repository to receive the Endpoint backups, and they will never hit the C: drive of your Veeam server.
Luca Dell'Oca
EMEA Cloud Architect @ Veeam Software

@dellock6
http://www.virtualtothecore.com
vExpert 2011-2012-2013-2014-2015-2016
Veeam VMCE #1
dellock6
Veeam Software
 
Posts: 5156
Liked: 1386 times
Joined: Sun Jul 26, 2009 3:39 pm
Location: Varese, Italy
Full Name: Luca Dell'Oca

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby v.Eremin » Tue Nov 10, 2015 7:28 am

Moreover, starting from version 8 the default backup repository are created on the drive with the largest amount of free space, not in C:\backup. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13882
Liked: 1038 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby DeadEyedJacks » Mon Aug 22, 2016 3:12 pm

Hi, Is there any way to suppress the prompt to change the configuration backup location to any new repository you create?
Currently working with a client with a requirement for a lot of repositories and the prompt is getting annoying...
DeadEyedJacks
Veeam ProPartner
 
Posts: 99
Liked: 10 times
Joined: Mon Oct 12, 2015 2:55 pm
Location: UK
Full Name: DeadEyedJacks

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby v.Eremin » Thu Aug 25, 2016 9:27 am

Unfortunately, I'm not aware of a way to suppress the given prompt. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13882
Liked: 1038 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby NBSINGlenn » Thu Aug 25, 2016 10:15 am

Would it be possible to shut down all of the services, backup and restore the disk to another disk then change the drive letters?
We have a lot of end point devices pointed at the default repository and it would be problematic to move them.

I have two repositories like this and if I could just backup the file to another disk and change the drive letter it should accomplish this task.
NBSINGlenn
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Thu Aug 25, 2016 10:12 am

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby foggy » Thu Aug 25, 2016 11:09 am

Currently it is not possible to change repository path in Veeam B&R, as well as change repository for all endpoint devices remotely. You would need to move files to a new repository and then change repository on all involved endpoints.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15394
Liked: 1142 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby NBSINGlenn » Thu Aug 25, 2016 11:20 am

The storage where the default repository is located is going away. So the data has to be migrated, its not just end points but doesn't Veeam use the default repository for other things?
If I just delete it will there be issues?

Why wouldn't this work

1: Create a new disk
2: Shut down the Veeam services
3: Backup the data
4: Restore the data to new disk
5: Swap the drive letters on the disks
6: Reboot

If Veeam is only looking at the drive letter then after the reboot it should start using the new disk and be oblivious to the back end change.
What is the process if the drive were to fail? Is there a process to recreate the default repository or is it safe to remove it in the latest version of the software?

Thanks for your feed back
NBSINGlenn
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Thu Aug 25, 2016 10:12 am

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby foggy » Thu Aug 25, 2016 11:33 am 1 person likes this post

Provided the full path to the files doesn't change, you're ok with swapping the disk. Didn't get this was the only issue from your first post, my bad. Thought you we're going to change the location.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15394
Liked: 1142 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Change Path of Default Backup Repository

Veeam Logoby Raiden » Thu Oct 26, 2017 9:54 am

USE [VeeamBackup]
GO

UPDATE [VeeamBackup].[dbo].[BackupRepositories]
SET [path] = 'E:\backup'
WHERE [name] = 'Default Backup Repository'
GO
Raiden
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Wed Oct 09, 2013 11:48 am
Full Name: Nikolay

Previous

Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot], Google [Bot], Google Feedfetcher, Majestic-12 [Bot] and 1 guest