Availability for the Always-On Enterprise
Gostev
Veeam Software
Posts: 22994
Liked: 2890 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by Gostev » May 13, 2012 8:17 pm 1 person likes this post

Deleting is implemented in 6.1 based on lots of requests.

johnlong
Enthusiast
Posts: 73
Liked: 11 times
Joined: May 12, 2012 3:37 pm
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by johnlong » Jun 12, 2012 11:47 pm

Just deleted it from my 6.1 server.

Thanks!

withanh
Expert
Posts: 262
Liked: never
Joined: Jul 21, 2009 3:19 pm
Full Name: Darhl
Location: Pacific Northwest
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by withanh » Jun 13, 2012 12:18 am

Will be doing that as soon as I upgrade to 6.1.
For every expert there is an equal and opposite expert - Arthur C Clarke's Fourth Law

bragains
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Nov 09, 2015 8:36 pm
Full Name: Branden Ragains
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by bragains » Nov 09, 2015 8:49 pm

So it is now almost 2016. You have had very many people request a simple change to allow for the default repository to at the very least be changeable by UNC, i.e. C:\repository to D:\repository. I would assume most users of this software are backing up to a repository on a NAS, E:\ drive, etc. You just released your endpoint backup. Great. You even integrated the job handling into the Backup and Replication software. Even better. But I can now only backup those Endpoint jobs to the C drive. LOL, are you all joking. What is the point of endpoint backup when the files can only go to the C drive default repository, and if you wanted it to be a standalone product, why even offer integration with backup and replication. Get it together Veeam before EMC buys or buries you out, too. Your software is solid, just do what your customers ask!

dellock6
Veeam Software
Posts: 5489
Liked: 1510 times
Joined: Jul 26, 2009 3:39 pm
Full Name: Luca Dell'Oca
Location: Varese, Italy
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by dellock6 » Nov 09, 2015 10:20 pm

Hi Branden,
since 3+ years you can create a new repository in any location, and the software automatically offers you to move the only existing backup job upon installation (the configuration backup) into this new location, so that you can then delete the default repository. Then, you enable the new repository to receive the Endpoint backups, and they will never hit the C: drive of your Veeam server.
Luca Dell'Oca
EMEA Cloud Architect @ Veeam Software

@dellock6
http://www.virtualtothecore.com/en/
vExpert 2011-2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018
Veeam VMCE #1

v.Eremin
Veeam Software
Posts: 15150
Liked: 1141 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by v.Eremin » Nov 10, 2015 7:28 am

Moreover, starting from version 8 the default backup repository are created on the drive with the largest amount of free space, not in C:\backup. Thanks.

DeadEyedJacks
Veeam ProPartner
Posts: 109
Liked: 15 times
Joined: Oct 12, 2015 2:55 pm
Full Name: DeadEyedJacks
Location: UK
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by DeadEyedJacks » Aug 22, 2016 3:12 pm

Hi, Is there any way to suppress the prompt to change the configuration backup location to any new repository you create?
Currently working with a client with a requirement for a lot of repositories and the prompt is getting annoying...

v.Eremin
Veeam Software
Posts: 15150
Liked: 1141 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by v.Eremin » Aug 25, 2016 9:27 am

Unfortunately, I'm not aware of a way to suppress the given prompt. Thanks.

NBSINGlenn
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Aug 25, 2016 10:12 am
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by NBSINGlenn » Aug 25, 2016 10:15 am

Would it be possible to shut down all of the services, backup and restore the disk to another disk then change the drive letters?
We have a lot of end point devices pointed at the default repository and it would be problematic to move them.

I have two repositories like this and if I could just backup the file to another disk and change the drive letter it should accomplish this task.

foggy
Veeam Software
Posts: 16839
Liked: 1361 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by foggy » Aug 25, 2016 11:09 am

Currently it is not possible to change repository path in Veeam B&R, as well as change repository for all endpoint devices remotely. You would need to move files to a new repository and then change repository on all involved endpoints.

NBSINGlenn
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Aug 25, 2016 10:12 am
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by NBSINGlenn » Aug 25, 2016 11:20 am

The storage where the default repository is located is going away. So the data has to be migrated, its not just end points but doesn't Veeam use the default repository for other things?
If I just delete it will there be issues?

Why wouldn't this work

1: Create a new disk
2: Shut down the Veeam services
3: Backup the data
4: Restore the data to new disk
5: Swap the drive letters on the disks
6: Reboot

If Veeam is only looking at the drive letter then after the reboot it should start using the new disk and be oblivious to the back end change.
What is the process if the drive were to fail? Is there a process to recreate the default repository or is it safe to remove it in the latest version of the software?

Thanks for your feed back

foggy
Veeam Software
Posts: 16839
Liked: 1361 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by foggy » Aug 25, 2016 11:33 am 1 person likes this post

Provided the full path to the files doesn't change, you're ok with swapping the disk. Didn't get this was the only issue from your first post, my bad. Thought you we're going to change the location.

Raiden
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Oct 09, 2013 11:48 am
Full Name: Nikolay
Contact:

Re: Change Path of Default Backup Repository

Post by Raiden » Oct 26, 2017 9:54 am

USE [VeeamBackup]
GO

UPDATE [VeeamBackup].[dbo].[BackupRepositories]
SET [path] = 'E:\backup'
WHERE [name] = 'Default Backup Repository'
GO

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: ag_ag and 58 guests