Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
Jozseft
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jan 18, 2012 9:12 am
Full Name: Jozsef Turza

CPU Licensing high core count

Post by Jozseft »

I have a the following VMware setup:

1 Server : 2 x CPU - 4 cores each
1 Server : 2 x CPU - 4 cores each
1 Server : 1 x CPU - 32 cores

I believe I require:

4 x Tier A license
1 x Tier B license for the 32 core CPU. Will this cover 32 cores ?

Can anyone clarify?

Thanks

foggy
Veeam Software
Posts: 19530
Liked: 1780 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: CPU Licensing high core count

Post by foggy »

Jozsef, yes, you need 4 Tier A licenses for the first two servers and I guess 1 Tier B license for the third one (better consult with the sales rep). Out of curiosity, what 32-core CPU are you talking about?

Jozseft
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jan 18, 2012 9:12 am
Full Name: Jozsef Turza

Re: CPU Licensing high core count

Post by Jozseft »

Thanks foggy.

Actually its for a client of mine.

After checking with them again it appears its a 16 core AMD CPU. The other servers are correct.
I really need to confirm the core count for this CPU will be covered. License team seem to think the same thing. I'd hate for license exceeded message to come up.

Anyone who can confirm this ?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24334
Liked: 1884 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: CPU Licensing high core count

Post by Vitaliy S. »

Single Tier B license should be enough for that 3rd server.

Jozseft
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jan 18, 2012 9:12 am
Full Name: Jozsef Turza

Re: CPU Licensing high core count

Post by Jozseft »

Thank you for the reponse.

mrbass3
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mar 14, 2011 11:39 am
Full Name: paul harrison
Contact:

New V6 licensing query

Post by mrbass3 »

[merged]

Hi all I have the following and I'm about to upgrade to Vsphere 5 and Veeam 6

all under single VM Essentials 4.1 and Veeam 5 (veeam essentials 6 skt Tier A)

Server A 2 x 6 core cpu 64Gb
Server B 2 x 2 core cpu 12Gb
Server C 1 x 4 core cpu 8Gb

But I've been given the ok to replace Server C at the same time and was going to buy a 2 x 16core AMD as its much cheaper than a 2 x6 core Intel equivalent - now I know in VSphere 5 thats ok and for veeam I'm likely to need a Tier B change but what exactly ? and what is the difinitive answer for 16 core? searching the forum of faq's doesnt seem to answer that question entirely (Tier B seems to imply 8-12)

Any thoughts

Paul

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24334
Liked: 1884 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: New V6 licensing query

Post by Vitaliy S. »

Hi Paul, you need to use Tier B license for your AMD processor. Thanks!

fbranham
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Nov 08, 2011 9:09 pm
Full Name: Fred Branham
Contact:

License question - 16 cores

Post by fbranham »

[merged]

Does anyone know the licese requirement for a hyper-v single proc, 16-core host? Tier A goes to 6 cores I think, but not sure about tier b, etc.


Fred Branham

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24334
Liked: 1884 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: CPU Licensing high core count

Post by Vitaliy S. »

I believe you should purchase a Tier B license for your Hyper-V server, but it's better to double-check it with your sales rep.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: DaveWatkins and 29 guests