Does the upgrade to 9.5, reseed ?

Availability for the Always-On Enterprise

Does the upgrade to 9.5, reseed ?

Veeam Logoby MichaelOZ » Sun Nov 20, 2016 11:31 pm

we have experienced it before when we have done an upgrade to Veeam the WAN Copy Jobs are forced to reseed, I need to confirm that this will not happen with going from 9.0.0.1715 to 9.5 ?

can anyone confirm that has already done the update they haven't had to reseed the WAN Copy Jobs ?

thanks in advance

Michael.
MichaelOZ
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Wed Jul 10, 2013 2:15 am
Full Name: Michael

Re: Does the upgrade to 9.5, reseed ?

Veeam Logoby foggy » Mon Nov 21, 2016 8:57 am

Hi Michael, normally this shouldn't happen. Do you remember the actual reason that caused the need to re-seed the copy jobs? For example, enabling per-VM chains on the target repository requires active fulls to be performed (not the upgrade itself).
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15282
Liked: 1131 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Does the upgrade to 9.5, reseed ?

Veeam Logoby ober72 » Tue Nov 22, 2016 4:50 pm

Hi Alexander,

If we enabled per-Vm's on the repositories my understanding is that all new jobs created and targeted to that repository going forward will be per-vm but existing will continue as they were before. I believe that this was the behavior when per-vm repositories were introduced on local repositories.

thanks
Geoff Burke
VMCE V9
ober72
Service Provider
 
Posts: 297
Liked: 40 times
Joined: Fri Jan 24, 2014 4:10 pm
Location: CANADA
Full Name: Geoff Burke

Re: Does the upgrade to 9.5, reseed ?

Veeam Logoby foggy » Tue Nov 22, 2016 4:53 pm

Active full on existing job also resulted in per-VM backup files from that moment on.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15282
Liked: 1131 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Does the upgrade to 9.5, reseed ?

Veeam Logoby ober72 » Tue Nov 22, 2016 4:58 pm

Ok that is good. Yes I remember the active fulls, I just got worried that all my existing jobs targeting that offsite repository would want to do automatic active fulls

thanks
Geoff Burke
VMCE V9
ober72
Service Provider
 
Posts: 297
Liked: 40 times
Joined: Fri Jan 24, 2014 4:10 pm
Location: CANADA
Full Name: Geoff Burke

Re: Does the upgrade to 9.5, reseed ?

Veeam Logoby foggy » Tue Nov 22, 2016 5:00 pm

No, only if you'd like to switch to per-VM.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15282
Liked: 1131 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 1 guest