Failover to replica - source VM still running

Availability for the Always-On Enterprise

Failover to replica - source VM still running

Veeam Logoby CoffeeCup » Wed Oct 05, 2016 3:06 pm

Hello,

We are migration VMs from standalone ESXi host to Vmware cluster. The process we are using is pretty straightforward: setup the replicas of the VMs, then use Failover Now and Finalize Failover. Everything worked great except the original VMs were still running after performing failover and finalising failover so I had to shut it down manually and for some time (until the original VM was off) we had two boxes with the same IP in the network. Is that by design that original VM keeps running after failover to replica or I missed something in the process?

Thank you very much,
CoffeeCup
Influencer
 
Posts: 16
Liked: never
Joined: Wed Jul 15, 2015 4:19 pm
Full Name: Luba

Re: Failover to replica - source VM still running

Veeam Logoby foggy » Wed Oct 05, 2016 3:10 pm

Luba, DR situation implies loss of the original VM, so failover is performed when it is already turned off/lost. In your scenario, for such a controlled migration, you should use planned failover, which, in addition, allows you to sync the latest changes occurred on the original VM to prevent any data loss.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1081 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Failover to replica - source VM still running

Veeam Logoby CoffeeCup » Wed Oct 05, 2016 3:43 pm

Thank you very much, somehow I missed this part
CoffeeCup
Influencer
 
Posts: 16
Liked: never
Joined: Wed Jul 15, 2015 4:19 pm
Full Name: Luba


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: ChrisSnell, Google [Bot] and 75 guests