Availability for the Always-On Enterprise
Post Reply
stevezemlicka
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Aug 10, 2018 6:05 am
Full Name: Stephen Zemlicka
Contact:

GFS Retention

Post by stevezemlicka » Aug 10, 2018 6:20 am

I seem to be mising the Weekly, Monthly, and Yearly options on the storage\retention section of the backup job. I suspect this is due to an update (currently running 9.5.0.122). I think the GFS retention needs backup copy jobs to set this up. However this seems overly complicated compared to the old method of just specifying how many of each to keep. Am I missing something?

If not, and if we need to setup copy jobs to achieve GFS style retention, how to set this up is not clear in the guides. Can I get some assistance with how to configure one or more copy jobs to achieve GFS style retention? I have a mixture of Hyper-V and Agent backups if that matters.

Thanks,
Steve

Shestakov
Veeam Software
Posts: 5973
Liked: 521 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: GFS Retention

Post by Shestakov » Aug 10, 2018 9:48 am

Hi Steve and welcome to the community!
Backup job doesn't have GFS retention options. It has nothing to do with an upgrade. GFS retention is to be set in backup copy job settings. Just choose how many G/F/S restore points you want to have.
Thanks.

v.Eremin
Veeam Software
Posts: 15157
Liked: 1141 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: GFS Retention

Post by v.Eremin » Aug 10, 2018 1:10 pm

Can I get some assistance with how to configure one or more copy jobs to achieve GFS style retention? I have a mixture of Hyper-V and Agent backups if that matters.
You cannot mix backups of different platforms within one backup copy job. So, yo will have to create at least two backup copy jobs: Hyper-V and Agent one. Thanks.

stevezemlicka
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Aug 10, 2018 6:05 am
Full Name: Stephen Zemlicka
Contact:

Re: GFS Retention

Post by stevezemlicka » Aug 13, 2018 3:52 pm

That's what I was missing, I created a backup copy job and set those settings. We'll see how well it works. Thanks for the input.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 39 guests