host VMs vs VM selection

Availability for the Always-On Enterprise

host VMs vs VM selection

Veeam Logoby rntguy » Mon Jun 19, 2017 12:37 pm

Hi,

Can someone explain to me the difference between selecting a VM from the default search list which is inside hosts vs selecting the VM icon first and then selecting the VM you find?

I noticed doing it via the VM shows whether it's on or off (green right arrow means on). But what is the net effect of adding VMs either way to a backup job?

Also, if we change which way a VM is selected for the job does that mean a new full backup is required?

Thank you
rntguy
Service Provider
 
Posts: 58
Liked: never
Joined: Fri Jan 29, 2016 8:31 pm
Full Name: Rnt Guy

Re: host VMs vs VM selection

Veeam Logoby Shestakov » Tue Jun 20, 2017 10:24 am

Him there is no difference how you add VM to the job, it`s just a matter of convenience.
However if you use VM containers such as folders/tags/hosts etc. beware that VM can migrate and disappear from the backup source.
Thanks!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4951
Liked: 407 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: host VMs vs VM selection

Veeam Logoby rntguy » Tue Jun 20, 2017 12:36 pm

thanks!
rntguy
Service Provider
 
Posts: 58
Liked: never
Joined: Fri Jan 29, 2016 8:31 pm
Full Name: Rnt Guy

Re: host VMs vs VM selection

Veeam Logoby Shestakov » Tue Jun 20, 2017 2:35 pm

You are welcome. Once you have a question, don`t hesitate asking.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4951
Liked: 407 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: host VMs vs VM selection

Veeam Logoby rntguy » Tue Jun 20, 2017 2:41 pm

will do. the confusing part is that it sometimes shows the power-on-off state with the green arrow and sometimes doesn't. wasn't sure when to expect what :)
rntguy
Service Provider
 
Posts: 58
Liked: never
Joined: Fri Jan 29, 2016 8:31 pm
Full Name: Rnt Guy

Re: host VMs vs VM selection

Veeam Logoby Shestakov » Wed Jun 21, 2017 10:43 am

If VM is shown as running on one screen and not running on another, that is probably a bug, so please contact our support team for the investigation. Thanks!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4951
Liked: 407 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests