Availability for the Always-On Enterprise
Post Reply
baber
Expert
Posts: 462
Liked: never
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

how can run linux script on replicated vm after replication

Post by baber » Dec 18, 2017 5:06 pm

Dear all
Hi

can run script automatically on Linux vm after replication finished on replicated VM?

BR

vmniels
Veeam Software
Posts: 1999
Liked: 441 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: how can run linux script on replicated vm after replicat

Post by vmniels » Dec 19, 2017 9:17 am

A replica isn't powered on during the process so u can't do this. May I ask what you are trying to achieve?
VCP-DCV
Veeam Certified Architect (VMCA)
http://foonet.be

baber
Expert
Posts: 462
Liked: never
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can run linux script on replicated vm after replicat

Post by baber » Dec 19, 2017 9:30 am

i want it change some parameters in some files after replication finished

BR

tdewin
Veeam Software
Posts: 1322
Liked: 435 times
Joined: Mar 02, 2012 1:40 pm
Full Name: Timothy Dewin
Contact:

Re: how can run linux script on replicated vm after replicat

Post by tdewin » Dec 19, 2017 9:35 am

Enable a startup script with a pre-script before backup. Then disable the startup script in a post script. Be careful however. If something goes wrong between pre and post and you reboot your machine, your startup script will of course run
https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95

baber
Expert
Posts: 462
Liked: never
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can run linux script on replicated vm after replicat

Post by baber » Dec 19, 2017 10:23 am

pre-script and post-script will be run on source VM
but i want script on target (replicated) VM

tdewin
Veeam Software
Posts: 1322
Liked: 435 times
Joined: Mar 02, 2012 1:40 pm
Full Name: Timothy Dewin
Contact:

Re: how can run linux script on replicated vm after replicat

Post by tdewin » Dec 19, 2017 10:47 am

yes but if you run a pre-script before the backup, and enable a startup script in the pre script, it will be enabled for the replicated vm. And so when your replica finally boots, your startup script will run

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: AndrewPBG, daniel.triplehorn, ManOrs and 58 guests