Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
zoltank
Expert
Posts: 221
Liked: 33 times
Joined: Feb 18, 2011 5:01 pm
Contact:

How to install virtual appliance for backup proxy?

Post by zoltank » Oct 17, 2012 8:55 am

Our Veeam B&R server is on the same subnet as the VMWare hosts. However, our Veeam server is a physical server and not in the virtual environment. We are running ESX 4.1.

I'm trying to find out how to install the virtual appliance in the VMWare environment so I can use it as the backup proxy for the physical Veeam server. Unfortunately the Veeam user manual does not discuss how to do this.

Could someone please help me out on how to install the virtual appliance and then configure my physical Veeam B&R server to use it?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22311
Liked: 1415 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: How to install virtual appliance for backup proxy?

Post by Vitaliy S. » Oct 17, 2012 9:14 am

Actually there is nothing special about that. You need to deploy a virtual Windows server, or reuse existing one to deploy a backup proxy on this virtual server.
Please take a look at the User Guide (page 84) for the instructions showing how to add backup proxy to the backup console. Hope this helps!

habibalby
Expert
Posts: 376
Liked: 23 times
Joined: Jul 18, 2011 9:30 am
Full Name: Hussain Al Sayed
Location: Bahrain
Contact:

Re: How to install virtual appliance for backup proxy?

Post by habibalby » Oct 17, 2012 10:23 am

Hello,

As Vitaliy S. suggested, you can use an existing VM that's capable of handling the workload.... Then;

1. Add the server to Veeam Console.
2. Go to Infrastructure -> Backup Proxies at the Top -> Right Click on it and Add VMware Backup Proxy.
3. Choose Existing Server the one which you have added it in Step 1.
4. Once it's added, Right Click on the Server and you can choose the Transport Mode: as Virtual Appliance and leave everything as default..
5. In the Backup Job Configuration, either you have to leave the Backup Proxy: as Automatic Selection or you can force the job to select a specific proxy you setup.

Hope it helps.

Thanks,

habibalby
Expert
Posts: 376
Liked: 23 times
Joined: Jul 18, 2011 9:30 am
Full Name: Hussain Al Sayed
Location: Bahrain
Contact:

Re: How to install virtual appliance for backup proxy?

Post by habibalby » Oct 17, 2012 10:50 am

Hello,
Please have a look on this blog; Configuring Veeam 6 – Backup Proxies

http://www.interworks.com/blogs/ijahans ... job-vmware

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Karinne, nmdange and 21 guests