Comprehensive data protection for all workloads
chriswu
Novice
Posts: 6
Liked: never
Joined: Jan 20, 2012 9:32 am
Full Name: Christopher Wu
Contact:

Jobs missing

Post by chriswu » Feb 27, 2012 4:05 pm

Hi Guys,

Not sure why but all of a sudden all my jobs have gone missing in the job section.

I have got lots of backup and replication jobs and i'm not sure why they have all gone missing all of a sudden.

Has anyone ever experienced this or knows how to fix this?

foggy
Veeam Software
Posts: 17818
Liked: 1491 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Jobs missing

Post by foggy » Feb 27, 2012 4:31 pm

Christopher, what about SQL DB connectivity, could you verify whether it is available?

chriswu
Novice
Posts: 6
Liked: never
Joined: Jan 20, 2012 9:32 am
Full Name: Christopher Wu
Contact:

Re: Jobs missing

Post by chriswu » Feb 27, 2012 5:03 pm

Hi, it looks to be ok i don't see any issues with connectivity. The service is up.

What do you recommend? I find it strange that its suddenly gone missing...........and it is very worrying aswell

tsightler
VP, Product Management
Posts: 5306
Liked: 2160 times
Joined: Jun 05, 2009 12:57 pm
Full Name: Tom Sightler
Contact:

Re: Jobs missing

Post by tsightler » Feb 27, 2012 6:02 pm

Perhaps obvious, but my recommendation is to open a support case for investigation.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24092
Liked: 3280 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Jobs missing

Post by Gostev » Feb 27, 2012 7:57 pm

May be the SQL server was rolled to an earlier point in time?

davehux
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: May 19, 2011 9:24 am
Contact:

Re: Jobs missing

Post by davehux » Mar 14, 2012 9:14 am

This has happened to me twice now. I am on 6.0.0.181 (64bit)

It's when I've gone into 'Jobs' to check the progress of a slow running (intensive) job. The jobs can be there one moment, and gone the next. There is never a problem when going into Jobs when the server is idle, but once they've gone, they don't come back, even after rebooting the server.

Recreating the job and mapping the backup location gives the 'This location is already in use by xxxxxxx job...'

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22436
Liked: 1442 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Jobs missing

Post by Vitaliy S. » Mar 14, 2012 1:59 pm

Hi Dave, do you have a support case opened for that?

davehux
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: May 19, 2011 9:24 am
Contact:

Re: Jobs missing

Post by davehux » Mar 14, 2012 3:40 pm

No - I was looking on here first, just to see if it was a known problem, before logging a call

ZachW
Enthusiast
Posts: 68
Liked: 10 times
Joined: Aug 02, 2011 6:09 pm
Full Name: Zach Weed
Contact:

Re: Jobs missing

Post by ZachW » Mar 14, 2012 4:40 pm

Please create a ticket so that support can get you squared away.

davehux
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: May 19, 2011 9:24 am
Contact:

Re: Jobs missing

Post by davehux » Mar 15, 2012 11:40 am

Ticket logged - 5179126

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24092
Liked: 3280 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Jobs missing

Post by Gostev » Mar 15, 2012 4:26 pm

There is a known UI bug that after certain sequence of actions, all backup jobs may start showing as SureBackup jobs instead. So, they do not actually disappear, but are just displayed incorrectly. Our support has a script that fixes this issue. I should probably include this in the Known Issues topic.

ChrisL
Enthusiast
Posts: 45
Liked: 6 times
Joined: Mar 21, 2011 12:04 pm
Full Name: Chris Leader
Contact:

Re: Jobs missing

Post by ChrisL » Mar 17, 2012 5:25 pm

Had this myself just the other day, most of the jobs simply disappeared from the list for no good reason. I say 'most' as I did have two old jobs that I've disabled but not yet deleted, for recently decommissioned VMs, and these jobs remained in the list while the active scheduled jobs had disappeared.

Quick phonecall to Veeam to open a ticket, and a few minutes later (thanks to Zach) had a Powershell script to run to reset the jobs back from SureBackup jobs to normal backup jobs. All back now and running happily again.

Interesting to hear from Gostev that this is a known bug after running a 'certain sequence of actions'. I'm wondering now what I did to do this, as far as I know I've not used the UI for some time but maybe one of my colleages was poking around in my absence.

Also a little curious why the two unscheduled jobs remained in the list.

ISExpress
Influencer
Posts: 16
Liked: never
Joined: Jun 27, 2011 1:50 pm
Full Name: ISExpress
Contact:

Re: Jobs missing

Post by ISExpress » Mar 29, 2012 12:33 pm

Hi

We seem to be having the same issue as well. We also just updated to the latest service pack (SP3) last week.

Logged with Veeam so we'll see what they come back with.

Checked our SQL server and the reporting shows the jobs are still in there and the SQL has an active connection to our Veeam box.

Possibly related to the bug that was mentioned??

framar
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mar 30, 2012 3:57 pm
Contact:

Re: Jobs missing

Post by framar » Mar 30, 2012 4:00 pm

I've encountered the same problem. All my jobs moved to Surebackup jobs and i can't do anything with them. Can i have the powershell script people are talking about?

Thank you.

foggy
Veeam Software
Posts: 17818
Liked: 1491 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Jobs missing

Post by foggy » Apr 02, 2012 10:21 am

Please open a support case to get the fix, as explained above.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Steve-nIP and 36 guests