Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
dreic
Influencer
Posts: 10
Liked: never
Joined: Aug 19, 2012 5:45 pm
Full Name: Damir Reic
Contact:

Licensing question

Post by dreic » Aug 20, 2012 1:03 pm

If i have an ESXi server with 2 CPUs under 6 cores per CPU i need 2 x V-BCKUPVS-AP000-00-E correct for Veeam B&R Standard ?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22289
Liked: 1413 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Licensing question

Post by Vitaliy S. » Aug 20, 2012 1:14 pm

Correct.

dreic
Influencer
Posts: 10
Liked: never
Joined: Aug 19, 2012 5:45 pm
Full Name: Damir Reic
Contact:

Re: Licensing question

Post by dreic » Aug 20, 2012 1:39 pm

The german sales dept said that we need 1 (one) V-BCKUPVS-AP000-00-E license, because we have less than 16 cores.

The resellser says, 1 license for servers up to 5 sockets. :roll: :roll:


Which answer is correct? :)

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22289
Liked: 1413 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Licensing question

Post by Vitaliy S. » Aug 20, 2012 2:05 pm

You need to license all source hosts physical CPUs. Provided that you have two physical sockets (less than 6 cores each), you will need to buy two Tier A standard licences for your Veeam B&R Standard.

dreic
Influencer
Posts: 10
Liked: never
Joined: Aug 19, 2012 5:45 pm
Full Name: Damir Reic
Contact:

Re: Licensing question

Post by dreic » Aug 20, 2012 2:08 pm

Thanks, looks like i'll buy this V-VESS2VS-AP000-00-E Veeam Essentials Standard 2 socket bundle for Vmware.

cgeorge
Veeam ProPartner
Posts: 55
Liked: 2 times
Joined: Jan 07, 2013 1:59 pm
Full Name: Carol George
Contact:

[MERGED] veem b&r licensing

Post by cgeorge » Feb 06, 2013 1:52 pm

If the licensing from veeam b&r is the following "Veeam Software is licensed per Socket (CPU Socket)" and i have 5 esx's with each 2 processor socket.
Do I have to by 10 licenses then?

cgeorge
Veeam ProPartner
Posts: 55
Liked: 2 times
Joined: Jan 07, 2013 1:59 pm
Full Name: Carol George
Contact:

Re: Licensing question

Post by cgeorge » Feb 06, 2013 2:42 pm

And in my case?

If the licensing from veeam b&r is the following "Veeam Software is licensed per Socket (CPU Socket)" and i have 5 esx's with each 2 processor socket.
What the license i have to purchase?

foggy
Veeam Software
Posts: 17712
Liked: 1481 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Licensing question

Post by foggy » Feb 06, 2013 2:54 pm

Carol, if you are going to protect (backup/replicate/copy/..) VMs residing on all 5 hosts, then you need to purchase 10 licenses.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: aaron.wright2, Google [Bot], Karinne and 18 guests