Oib already exists in point 'id=...'

Availability for the Always-On Enterprise

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby foggy » Wed Mar 07, 2012 3:22 pm

Tom, I've looked through your case and it turns out that nobody even asked you to provide full logs for investigation. You'd better do this to find out the exact issue you are experiencing as there are a number of adjacent OIB issues having different workarounds/fixes. Also, I've asked support guys to give more descriptive advises regarding this.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15394
Liked: 1142 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby averylarry » Wed Mar 07, 2012 7:51 pm

For me, (after a few "are you really sure about this?" emails with tech support), I ended up doing the following:

1) Disabled log truncation in the job.
2) Reboot the server (which is also the proxy server and repository).
3) Ran the job. It worked WOO HOO!
4) Re-enabled the log truncation.
5) Ran the job -- it worked and the logs have been truncated.

I have not yet (but likely will soon) attempted to verify that the backup is still valid and that the historical chain is also still valid. (I don't have enough processing power to test my Exchange server during production hours using surebackup/virtual lab/instant restore).
averylarry
Expert
 
Posts: 258
Liked: 28 times
Joined: Tue Mar 22, 2011 7:43 pm
Full Name: Ted

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby bvandeneynde » Mon Mar 12, 2012 9:26 am

I have the same issue's and like to have the hotfixes as well! I opened today the following case "5178253" regarding this issue.

Thanks
bvandeneynde
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mon Mar 12, 2012 9:20 am
Full Name: Bart Van den Eynde

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby trichert » Mon Mar 12, 2012 12:42 pm

Just set up a new virtual environment in our miami datacenter (seperate from where we currently have this problem) put 2 esxi 5 hosts in it, 20 vm's, setup backups. Poof within 3 days we have the OIB already exists error on 2 of our jobs. How do we get this fixed ??
trichert
Influencer
 
Posts: 21
Liked: never
Joined: Wed Jun 08, 2011 12:17 pm
Full Name: Todd Richert

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby Gostev » Mon Mar 12, 2012 12:48 pm

Please read above for some workarounds.
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21648
Liked: 2433 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby foggy » Mon Mar 12, 2012 12:49 pm

Todd, please open a support case and let our technical team investigate. If your particular issue has the available hotfix, you will get it.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15394
Liked: 1142 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby trichert » Mon Mar 12, 2012 5:54 pm

Just opened, another, case on this issue..(i can mail you the case # but you should be able to see it on my account) The phone tech knows about the OIB error but nothing about a hotfix, he tried to give me the 'only fix is to delete the job and start over' line.

This error does not happen 'rarely' for us it is 'nearly constant'. If i deleted backup jobs every time this happened, I would never have a backup chain, ever. Litteraly this happens between my 2 environments 1-2x/week and eventually goes away but i lose 3-5 days of backups while it works itself out. Please escalate fix for this issue :)
trichert
Influencer
 
Posts: 21
Liked: never
Joined: Wed Jun 08, 2011 12:17 pm
Full Name: Todd Richert

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby mongie » Mon Mar 12, 2012 9:29 pm

So, I get this issue as well... some times I am able to just re-run the backup and it starts working again.

I'm wondering though - someone mentioned you can re-map existing backups to a new job. How do you do that? At the moment I'm stuck making a new Full every time, and when your file servers are a 5TB full backup, that hurts.
mongie
Expert
 
Posts: 149
Liked: 23 times
Joined: Mon May 16, 2011 4:00 am
Location: Brisbane, Australia
Full Name: Alex Macaronis

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby foggy » Tue Mar 13, 2012 10:01 am

Backup mapping functionality is described in user guide, p.95 (New Backup Job wizard description, 'Step 6. Specify Backup Storage Settings').
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15394
Liked: 1142 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby htwnrva » Tue Mar 13, 2012 1:20 pm

Have the same issue in my environment, deleting the offending VM and restarting the job works. But the problem itself needs to be fixed.
htwnrva
Enthusiast
 
Posts: 30
Liked: never
Joined: Wed Jan 20, 2010 6:59 pm
Full Name: Ronny

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby trichert » Tue Mar 13, 2012 6:18 pm

FYI -- The hotfix resolved this issue in both of my environments.
trichert
Influencer
 
Posts: 21
Liked: never
Joined: Wed Jun 08, 2011 12:17 pm
Full Name: Todd Richert

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby hispan1c » Fri Mar 16, 2012 4:09 pm

We are experiencing exactly the same problem. I've opened a support case with number: 5179465.
hispan1c
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Wed Nov 16, 2011 7:40 pm
Full Name: Carlos

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby ntc09 » Wed Apr 04, 2012 7:08 pm

I opened a case and installed the hot fix dll's. Retreied the job and it was successful however it did not seem to really do anything.
I kicked off the job again and it processed the servers and completed.
Hopefully this will correct the issue.
ntc09
Novice
 
Posts: 3
Liked: never
Joined: Thu Apr 14, 2011 2:22 pm
Full Name: Scott Davis

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby jlehman » Wed Apr 04, 2012 8:39 pm

Hi.
What hotfix are you refering to Patch3 6.0.0.181?
jlehman
Novice
 
Posts: 3
Liked: never
Joined: Fri Aug 26, 2011 8:09 pm

Re: Oib already exists in point 'id=...'

Veeam Logoby foggy » Wed Apr 04, 2012 8:58 pm

No, I suppose this was the private hotfix DLL. Please open the case to get it.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15394
Liked: 1142 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

PreviousNext

Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest