Remote console?

Availability for the Always-On Enterprise

Remote console?

Veeam Logoby Calby » Fri Apr 27, 2018 11:11 am

Hi,
I have the B&R latest installed on my server and it works great.
But I have started to build a Management computer that will admin everything on my servers.
So my question is, does some kind of remote console exist so I can Admin Veeam from my Management computer?
Calby
Influencer
 
Posts: 21
Liked: never
Joined: Mon Jan 22, 2018 6:48 pm
Full Name: Robin Johansson

Re: Remote console?

Veeam Logoby foggy » Fri Apr 27, 2018 11:13 am 1 person likes this post

Hi Robin, yes, just install Veeam B&R Console on this computer and you will be able to manage the backup server remotely.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 16148
Liked: 1288 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

[MERGED] Veeam Console

Veeam Logoby Marcus » Fri May 18, 2018 2:32 pm

Hi All,

I have the backup & replication console on my host server can I also install the console on my target server also ?
Do I just use the same licence?

Thanks,
Mark
Marcus
Enthusiast
 
Posts: 29
Liked: 1 time
Joined: Wed Jul 13, 2016 4:33 pm
Full Name: Marcus MaC

Re: Veeam Console

Veeam Logoby DGrinev » Fri May 18, 2018 2:44 pm

Hi Marcus,

You can have as many console instances as you need, they don't require a license.
Through the console you establish connection with the backup server for remote management. Thanks!
DGrinev
Veeam Software
 
Posts: 978
Liked: 100 times
Joined: Thu Dec 01, 2016 3:49 pm
Full Name: Dmitry Grinev

Re: Remote console?

Veeam Logoby Marcus » Fri May 18, 2018 3:14 pm

Hi thanks for getting back to me.
I purchased a perpetual licence for Backup & replication
VEEAM BACKUP ESSENTIALS ENT 2 SOCKET BUNDLE its on my host server that runs hyper V with 4 vm's running.

So I can just download B&R on my second server and I dont need licence is that correct?
N.B I will be using cloud connect also
Thanks
Mark
Marcus
Enthusiast
 
Posts: 29
Liked: 1 time
Joined: Wed Jul 13, 2016 4:33 pm
Full Name: Marcus MaC

Re: Remote console?

Veeam Logoby DGrinev » Fri May 18, 2018 4:09 pm

Can you elaborate on what exactly do you want to do with the second instance of VBR?
Please take a look at the Sticky Thread section about Licensing. Thanks!
DGrinev
Veeam Software
 
Posts: 978
Liked: 100 times
Joined: Thu Dec 01, 2016 3:49 pm
Full Name: Dmitry Grinev


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 21 guests