replicate physical server to physical server

Availability for the Always-On Enterprise

replicate physical server to physical server

Veeam Logoby Fenikas » Tue Oct 18, 2016 10:39 pm

Hello,

Im new on the forum. I have had Veeam for a year and it has been great. Im in the process of doing my DR and using replication with Veeam has saved me alot of time. I have 2 physcial servers that need to be replicated to another DR server, but i dont know if veeam can do that. Is it true? If not, are there any cheap or free software that can do this?
Fenikas
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Tue Oct 18, 2016 10:17 pm
Full Name: Kenny Placido

Re: replicate physical server to physical server

Veeam Logoby PTide » Wed Oct 19, 2016 6:19 am

Hi,

Currently Veeam does not provide physical host replication function. Do you really need to replicate the whole server, or just some apps?

Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3019
Liked: 246 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: replicate physical server to physical server

Veeam Logoby Fenikas » Wed Oct 19, 2016 9:41 pm

It would the whole server. It has our SQL 2008 database. The os is 2008 R2
Fenikas
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Tue Oct 18, 2016 10:17 pm
Full Name: Kenny Placido

Re: replicate physical server to physical server

Veeam Logoby jmmarton » Thu Oct 20, 2016 2:17 pm

One thing you can do once we release our new Agent for Microsoft Windows is to use the server edition of it to backup your physical SQL server, including periodic transaction log backups. Then you could easily spin up a replacement SQL server either as a VM or a separate physical box and restore the database in the event of a disaster to that replacement server.

Joe
jmmarton
Veeam Software
 
Posts: 816
Liked: 89 times
Joined: Tue Nov 17, 2015 2:38 am
Location: Chicago, IL
Full Name: Joe Marton

Re: replicate physical server to physical server

Veeam Logoby sanjaykrk » Fri Oct 21, 2016 7:26 am

Kenny
Fenikas wrote:Im new on the forum. I have had Veeam for a year and it has been great. Im in the process of doing my DR and using replication with Veeam has saved me alot of time. I have 2 physcial servers that need to be replicated to another DR server, but i dont know if veeam can do that. Is it true? If not, are there any cheap or free software that can do this?


Not exactly a physical server replication, but depeending on your requirement, as an alternative you can look at Veeam Endpoint backup Free which is solution for backing up physical servers to a backup repository
https://www.veeam.com/endpoint-backup-free.html
sanjaykrk
Influencer
 
Posts: 11
Liked: 3 times
Joined: Sat Apr 09, 2016 12:12 am
Full Name: Sanjay kumar


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 50 guests