Restore to Azure, but what about the other way around?

Availability for the Always-On Enterprise

Restore to Azure, but what about the other way around?

Veeam Logoby BenB » Tue Jul 18, 2017 3:47 pm

Hello,

For our non-critical (high RPO/RTO) VM's, we're thinking about the following setup:
- On premise Veeam server backing up to a physical HP StoreOnce appliance (we are running VMware on-premise)
- Backup copy (or StoreOnce replication) to an Azure hosted virtual StoreOnce appliance
- Windows VM running veeam in Azure to restore VM's from the Azure hosted StoreOnce appliance into Azure in case of a DR

From the documentation I was able to find, this should be possible.
However, what I did not found: once our DR situation is over and we can revert back to our on-premise environment, is Veeam able to do this? Because this is as important as the actual restore into Azure...
The same goes for backups when our VM's are running in Azure during DR...

Any information on this is appreciated.


Ben
BenB
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Tue May 09, 2017 8:53 pm

Re: Restore to Azure, but what about the other way around?

Veeam Logoby v.Eremin » Tue Jul 18, 2017 6:40 pm

You mean to switch workload from restored VM running in Azure back to production? If so, you will need to backup Azure VM using Veeam Agent (either for Windows or for Linux) and restore it to production host. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13291
Liked: 973 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Restore to Azure, but what about the other way around?

Veeam Logoby BenB » Wed Jul 19, 2017 11:30 am

Hi Vladimir,

Thanks for the information. That's indeed what I'm looking for. However, when I check Veeam agent, there's the option for restore to Azure and Hyper-V, but not to VMware? Since our on-premise infra is running VMware, we have to be able to go back from Azure to on-prem VMware...
BenB
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Tue May 09, 2017 8:53 pm

Re: Restore to Azure, but what about the other way around?

Veeam Logoby v.Eremin » Wed Jul 19, 2017 2:43 pm

You will need to export disks backed up by Veeam Agent as vmdk first and then attach them to pre-created empty VM. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13291
Liked: 973 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: alanbolte, Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 42 guests