Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
mattmahy
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Feb 24, 2011 12:16 pm
Full Name: Matt Mahy
Contact:

Restoring from replica to Source

Post by mattmahy » Feb 25, 2011 10:49 am

Hi,

Apologies if this has been covered elsewhere... I did search the forums but couldn't find anything.

I have a server that is replicated to a DR site once a week. However the live box has become corrupted so I have failed back to a previous version on the replica and power the box up ok. Is it possible to copy this rolled-back replica over to the live site to replace the corrupt machine? Basically, I am trying to get the live site VM restored to its state 3 days ago.

Any help or pointers would be gratefully received.

Regards, Matt.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24810
Liked: 3572 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Restoring from replica to Source

Post by Gostev » Feb 25, 2011 11:31 am

Hi Matt, you can setup a replication job to replicate your currently active VM back to the production site. Thanks!

mattmahy
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Feb 24, 2011 12:16 pm
Full Name: Matt Mahy
Contact:

Re: Restoring from replica to Source

Post by mattmahy » Feb 25, 2011 12:14 pm

Hi Gostev, thanks for the quick reply.

Won't that end up with the "_working" in the vmdk (and a machine named _replica) on the live site. I am looking to get back to as clean a state on the live site as possible.

I assume that copying the vmdk files manually would be a bad idea ?

Thanks, Matt.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23005
Liked: 1560 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Restoring from replica to Source

Post by Vitaliy S. » Feb 25, 2011 12:42 pm

Matt, not at all, actually you can perform storage VMotion to move your replicated VM back to a production site. In addition, you can move all the files manually. As for _working.vmdk file than it will be created only if you're going to replicate to ESXi host.

mattmahy
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Feb 24, 2011 12:16 pm
Full Name: Matt Mahy
Contact:

Re: Restoring from replica to Source

Post by mattmahy » Feb 25, 2011 1:58 pm

We are using ESXi as the source and target, and I am unabel to rename the .vmdk file. I will look into manually copying th files as we don't have storage vMotion option on the current licence.

Thanks for the help and suggestions.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], LeoLibertine and 34 guests