Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
jeffyeung
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Aug 03, 2009 8:36 pm
Full Name: Jeff Yeung
Contact:

Retrieving file list Failed to perform Veeam VSS freeze: ...

Post by jeffyeung »

When the backup job doing the snapshot for Symantec Brightmail Appliance in VMware, it ends up with the following warning.
Retrieving file list Failed to perform Veeam VSS freeze: VM guest OS state is"NotRunning"

The virtual server is running!

Please help.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26700
Liked: 4275 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Retrieving file list Failed to perform Veeam VSS freeze: ...

Post by Gostev »

Jeff, does the appliance have VMware Tools installed?

jeffyeung
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Aug 03, 2009 8:36 pm
Full Name: Jeff Yeung
Contact:

Re: Retrieving file list Failed to perform Veeam VSS freeze: ...

Post by jeffyeung »

I tried to install the VMware Tools from the menu bar. It still showing "End VMware tools install" as an option in the drop down menu for a few days now. I guess it did not complete the installation. Do you know the steps on how to install the VMware tools on Symantec Brightmail Appliance?
Thanks for your response.

jeffyeung
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Aug 03, 2009 8:36 pm
Full Name: Jeff Yeung
Contact:

Re: Retrieving file list Failed to perform Veeam VSS freeze: ...

Post by jeffyeung »

I've tried to install the VMware tools again.
It comes up a warning message:
You cannot install the VMware Tools package until the guest operating system is running. If your guest operating system is not running, choose Cancel and install the VMware Tools package later.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26700
Liked: 4275 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Retrieving file list Failed to perform Veeam VSS freeze: ...

Post by Gostev »

Jeff, this looks like the same issue - even VMware itself sees the appliance as not running when it is in fact running. This may indicate issue with the appliance itself I guess?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], oleg.feoktistov and 61 guests