Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
Dale.E
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jul 16, 2012 4:15 pm
Full Name: Dale Erickson
Contact:

Task failed Error

Post by Dale.E » Sep 27, 2016 6:12 pm

So I gave up on Veeam back in January as it suddenly started pulling this error:

Task failed Error: An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions

I only use it to backup a VM once in a while, like when I am going to decommission it and put it in an archive.

So I decided to tackle it again and see what's going on, anyone able to give me some direction here?

it doesn't show up on any search I have done.

VMware 5.1
VM is shutdown and ready to archive then remove.

Dima P.
Product Manager
Posts: 10613
Liked: 872 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Task failed Error

Post by Dima P. » Sep 27, 2016 6:23 pm

Hi Dale,

Looks like windows firewall may cause this. Check this article and the given solution and let us know if that helps. Thank you.

Dale.E
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jul 16, 2012 4:15 pm
Full Name: Dale Erickson
Contact:

Re: Task failed Error

Post by Dale.E » Sep 27, 2016 6:29 pm

good call!! I temp disabled the workstations AVG firewall and off it goes!!

I will add an exception for this now!

Thanx!

Dale.E
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jul 16, 2012 4:15 pm
Full Name: Dale Erickson
Contact:

Re: Task failed Error

Post by Dale.E » Sep 27, 2016 6:50 pm

what ports do I need to open? or applications do I need to allow?

I have allowed veeam.Backup.Servcie through, no change....

Dale.E
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jul 16, 2012 4:15 pm
Full Name: Dale Erickson
Contact:

Re: Task failed Error

Post by Dale.E » Sep 27, 2016 7:21 pm

Got it:

C:\PROGRAM FILES\VEEAM\BACKUP AND REPLICATION\BACKUP\VEEAM.BACKUP.MANAGER.EXE

working fine now, thanx

foggy
Veeam Software
Posts: 18356
Liked: 1575 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Task failed Error

Post by foggy » Sep 28, 2016 8:53 am

Additionally, you can review this list of all ports required for Veeam B&R operation.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests