Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
evander
Enthusiast
Posts: 69
Liked: 4 times
Joined: Nov 17, 2011 7:55 am
Contact:

Upgraded to 6.1 - Success

Post by evander » Jun 07, 2012 2:13 pm 2 people like this post

Hey - I dont have a problem to report but rather just a note to say I upgraded to version 6.1 yesterday and everything works like a dream. I have a pretty standard setup but was glad to see there were no problems. Thanks guys!

Sethbartlett
Expert
Posts: 282
Liked: 25 times
Joined: Nov 10, 2010 6:51 pm
Full Name: Seth Bartlett
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by Sethbartlett » Jun 07, 2012 3:17 pm

Awesome! Thanks for the words.
Skype: Sethbartlett88 - Make sure to label who you are and why you want to add me ;)
Twitter: @sethbartlett
If my post was helpful, please like it. Sometimes twitter is quicker to hit me up if you need me.

itdirector
Enthusiast
Posts: 59
Liked: 3 times
Joined: Jan 19, 2012 8:53 pm
Full Name: friedman

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by itdirector » Jun 07, 2012 5:44 pm 2 people like this post

Upgraded from 6.0 to 6.1 yesterday (Enterprise manager first, then B&R); no issues. Existing Backup & replication jobs ran fine ( a bit faster); although memory usage during transform is still the same as version 6 (maxes out the 12GB's of RAM on the B&R VM doing the transform).

But again, very smooth upgrade & we like the new interface; thx

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24804
Liked: 3566 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by Gostev » Jun 07, 2012 6:10 pm

No changes are expected around memory usage during transform with 6.1, it is normal for Windows to use all unoccupied physical memory for the system I/O cache.

TaylorB
Enthusiast
Posts: 49
Liked: 4 times
Joined: Jan 28, 2011 4:40 pm
Full Name: Taylor B.
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by TaylorB » Jun 07, 2012 9:45 pm 2 people like this post

Me too, I just upgraded from 5.0.2 to 6.1 and it couldn't have been simpler. All my jobs transferred and ran the same night without a change (except they ran faster).

Veeam makes some great software.

dmxmjones
Lurker
Posts: 1
Liked: 1 time
Joined: Jun 13, 2012 4:11 pm
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by dmxmjones » Jun 13, 2012 4:18 pm 1 person likes this post

Just upgraded today to 6.1 without any issue myself.

My only comment would be that I find the new interface to look a little... empty.

Where I had all of my menus on the left and could find everything I wanted in a single click, I now have to go digging through the various menus in the bottom
left to find things that used to be on the surface.

I understand that the ribbon layout may be where Microsoft is headed, but I personally feel that it is inefficient for expert users and IT staff.

Still a great product, best backup software out there, I just find myself a little irritated at that change since it seems unnecessary.

Thanks guys!

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24804
Liked: 3566 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by Gostev » Jun 15, 2012 7:57 pm 1 person likes this post

Well, the truth is - we never make unnecessary changes, especially when they affect user experience. This change was absolutely essential, since we need more space in UI for what is coming in the next release. Knowing what is coming, it was obvious for us that there is no more real estate in the existing management tree to keep adding new functionality, as it was already overwhelmed with nodes. It is fine that the tree feels a little "empty" right now - as explained in the What's New, this was done in preparation of the next major releases where we are going to be adding lots of new functionality.

Also, while designing this new UI, we have tried to make sure that 100% of daily needs of backup and restores operations can be fulfilled within the default (Backup & Replication) view of the management tree. Only one-time or rarely used stuff were moved to other sub-trees (such as backup infrastructure setup). If you feel that some commonly performed tasks are missing from the Backup & Replication sub-tree, please do let me know, and we can enhance this sub-tree further. The current design is not set in stone, and is subject to further enhancements based on the feedback!

JasonJoel
Enthusiast
Posts: 32
Liked: 9 times
Joined: May 24, 2011 3:17 pm
Full Name: Jason Bottjen
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by JasonJoel » Jun 20, 2012 6:30 pm 2 people like this post

I REALLY like the new interface.

J1mbo
Expert
Posts: 261
Liked: 29 times
Joined: May 03, 2011 12:51 pm
Full Name: James Pearce
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by J1mbo » Jun 21, 2012 8:43 am

Gostev wrote:No changes are expected around memory usage during transform with 6.1, it is normal for Windows to use all unoccupied physical memory for the system I/O cache.
This can be controlled with the Windows Dynamic Cache service, for Win2k8 anyway.

Cokovic
Expert
Posts: 295
Liked: 59 times
Joined: Sep 06, 2011 8:45 am
Full Name: Haris Cokovic
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by Cokovic » Jun 21, 2012 10:56 am 1 person likes this post

Just tested everything in our Testlab and we are going to deploy it in production next week. Love the new GUI and VeeamZip is awesome for archiving VMs. Exactly what we needed :D

Just a little question regarding VeeamZip:
Is a VeeamZip job tracked anywhere else then in the history of the corresponding Veeam server? Would be nice to see it in Enterprise Manager too.

foggy
Veeam Software
Posts: 18278
Liked: 1564 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by foggy » Jun 21, 2012 11:55 am

Cokovic wrote:Just a little question regarding VeeamZip:
Is a VeeamZip job tracked anywhere else then in the history of the corresponding Veeam server? Would be nice to see it in Enterprise Manager too.
Thanks for the feedback. VeeamZIP jobs cannot be tracked in Enterprise Manager. But you can still see them under the 'History' node (and they are also temporarily available under 'Last 24 hours' node).

chadtandy
Enthusiast
Posts: 36
Liked: never
Joined: Feb 09, 2010 8:26 pm
Full Name: Chad
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by chadtandy » Jun 21, 2012 3:51 pm

Half way through upgrade process and so far so good. My only complaint is I just finished up a bunch of restore documentation, now I need new screenshots...

-Chad

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24804
Liked: 3566 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by Gostev » Jun 21, 2012 3:52 pm

Actually, all wizards remained the same as before, so hopefully your documentation will require very little updates.

Cokovic
Expert
Posts: 295
Liked: 59 times
Joined: Sep 06, 2011 8:45 am
Full Name: Haris Cokovic
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by Cokovic » Jun 21, 2012 4:08 pm

chadtandy wrote:Half way through upgrade process and so far so good. My only complaint is I just finished up a bunch of restore documentation, now I need new screenshots...

-Chad
You are not alone. Have to redo them too :wink:

chadtandy
Enthusiast
Posts: 36
Liked: never
Joined: Feb 09, 2010 8:26 pm
Full Name: Chad
Contact:

Re: Upgraded to 6.1 - Success

Post by chadtandy » Jun 22, 2012 5:34 pm

Gostev wrote:Actually, all wizards remained the same as before, so hopefully your documentation will require very little updates.
Yeah, shouldn't be too bad, I just hate doing documentation...

-Chad

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 19 guests