Availability for the Always-On Enterprise
Post Reply
raymond.mui
Influencer
Posts: 22
Liked: 3 times
Joined: Oct 18, 2013 3:52 am
Full Name: Raymond Mui
Contact:

V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by raymond.mui » Jan 16, 2014 2:42 am

From KB1831, one of the new features of V7 R2 is:

"Added ability for source and target proxy servers to reconnect and resume replication when network connection between source and target site drops for a short period of time."

So, what is the maximum tolerate period of time? A minute? An hour?

Thanks

Raymond Mui

v.Eremin
Veeam Software
Posts: 15412
Liked: 1164 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by v.Eremin » Jan 16, 2014 9:23 am

Hi, Raymond, we're talking here about 5 minute interval, as, VB&R will try to resume connection 30 times with 10 second delay. Both values are configurable via registry. So, if you want to change the default values, please, contact support team.

Thanks.

raymond.mui
Influencer
Posts: 22
Liked: 3 times
Joined: Oct 18, 2013 3:52 am
Full Name: Raymond Mui
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by raymond.mui » Jan 20, 2014 12:30 am

Thanks for the clarification. In most of the cases, 5 minutes should be sufficient. Would that Registry value be read only during the beginning of the job, or when a timeout occurs? If we change that value "during" a replication, would it be effective for the current jobs?

Thanks

Raymond Mui

foggy
Veeam Software
Posts: 17116
Liked: 1399 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by foggy » Jan 20, 2014 7:30 am

The mentioned registry values are read at the moment the job starts.

raymond.mui
Influencer
Posts: 22
Liked: 3 times
Joined: Oct 18, 2013 3:52 am
Full Name: Raymond Mui
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by raymond.mui » Jan 21, 2014 4:28 am

Hi foggy,

Thanks.

Raymond

andrewpetre
Influencer
Posts: 15
Liked: 4 times
Joined: Nov 11, 2013 10:53 pm
Full Name: a p
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by andrewpetre » Jan 23, 2014 8:56 pm

v.Eremin wrote:Hi, Raymond, we're talking here about 5 minute interval, as, VB&R will try to resume connection 30 times with 10 second delay.
Do these reconnection attempts show up anywhere in the job log? I'm having an issue with random 'timeout' failures during replication, and it doesn't seem like I'm getting the benefit of (30) 10sec retries. It errors out quickly.

"Error: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond"

Support requests 00486360 (open since December 04) and 00505776, both escalated.

Thanks for any help. I can't deploy my DR scheme until this is resolved.

v.Eremin
Veeam Software
Posts: 15412
Liked: 1164 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by v.Eremin » Jan 23, 2014 9:06 pm

I doubt that there are any indications of this activity. However, I will double check it with devs tomorrow. Thanks.

Gostev
Veeam Software
Posts: 23215
Liked: 2970 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by Gostev » Jan 23, 2014 9:11 pm

No, these are silent, "under the hood" retries. I presume they can be observed in the debug logs though.

andrewpetre
Influencer
Posts: 15
Liked: 4 times
Joined: Nov 11, 2013 10:53 pm
Full Name: a p
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by andrewpetre » Jan 23, 2014 9:47 pm

Is it typical to use the debug logging? Nobody has suggested it yet for my cases.

Gostev
Veeam Software
Posts: 23215
Liked: 2970 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: V7R2 Replication proxy reconnect/resume timeout limit

Post by Gostev » Jan 23, 2014 10:00 pm

Normally, this is the first thing you are requested to provide if the issue you are experiencing is not a known one.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 17 guests