Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
leiw
Expert
Posts: 121
Liked: never
Joined: Feb 25, 2010 2:46 am
Contact:

vCenter cannot replica

Post by leiw » Apr 03, 2010 8:34 am

Hello

I have a VM contain Veeam / vCenter 4.0, it displayed VSSFreezer: Failed to freeze guest, wait timeout.
I searched this forum and someone said Veeam can't support replica vCenter.

Have any other method to backup vCenter in Veeam ?

Thanks !

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22284
Liked: 1411 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: vCenter cannot replica

Post by Vitaliy S. » Apr 03, 2010 9:37 am

Hello,

Veeam do can replicate vCenter VMs, please have a look at this thread for the answer: Backing up virtual center VM.

However if you have vCenter and Veeam backup server installed on the same VM, you will be able to backup this VM, but with VSS and VMware Quiescence disabled. But please be aware that you DB might be left in an inconsistent state. If you want to backup/replicate Veeam server you should backup SQL db only, which contains all the configuration information. Please review the threads below for more information: Veeam Server DR and Backing up the backup server

Thank you!

leiw
Expert
Posts: 121
Liked: never
Joined: Feb 25, 2010 2:46 am
Contact:

Re: vCenter cannot replica

Post by leiw » Apr 03, 2010 2:34 pm

ok, I disabled VSS it can replica to another ESX host. I have a question, how can do failover if Veeam VM fail ?

Thanks !

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22284
Liked: 1411 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: vCenter cannot replica

Post by Vitaliy S. » Apr 03, 2010 3:28 pm

Actually this question is answered in the threads I've posted above, but if your Veeam backup server fails you may start your replicas manually using vSphere Client.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: foggy and 46 guests