Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
bennie1988
Novice
Posts: 8
Liked: 2 times
Joined: Jul 02, 2013 11:28 am
Full Name: Ben
Contact:

Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by bennie1988 » Jul 02, 2013 11:36 am

Best Veeam users,

I got a problem with Veeam 6.5 (i think it wil be a starter problem this software is new for me)


Configuration:

Site1:
Vmware 5
Local Veeam proxy

Site2
Vmware 5
Remote Veeam proxy

PS: its in the same network. so LAN not WAN

The settings that i have configured:
-First i have made a full replication from site 1 to site 2 (Works perfect)
-After that i have done the following: Low connetion bandwidth (Enable replica seeding)/ Map replicas to existing Vms . Also i have set the Source proxy and Dest proxy.

It keeps doing the full vm of 600GB (replication)......
Any one got an idea what iam missing here?

veremin
Product Manager
Posts: 17047
Liked: 1470 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by veremin » Jul 02, 2013 11:47 am 1 person likes this post

Just a few follow-up questions:

1) Assuming that you had already replicated required VMs to Site 2 within a given job, why did you decide to put into use seed functionality?

2) Can you check corresponding job session statistics and see whether CBT was used or not. In order to get this information:

Go to History -> double-click a job session -> click a VM Name -> look there for special [cbt] metrics.

Additionally, in case on-site replication, there is no need to configure proxy servers on both ends; one proxy(closer to production site) should be enough.

Thanks.

bennie1988
Novice
Posts: 8
Liked: 2 times
Joined: Jul 02, 2013 11:28 am
Full Name: Ben
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by bennie1988 » Jul 02, 2013 11:50 am

Just a few follow-up questions:
1) Assuming that you had already replicated required VMs to Site 2 within a given job, why did you decide to put into use seed functionality?
Because i was reading this forum and i saw this http://forums.veeam.com/viewtopic.php?f=24&t=10220 so i tested that
2) Can you check corresponding job session statistics and see whether CBT was used or not. In order to get this information:

Go to History -> double-click a job session -> click a VM Name -> look there for special [cbt] metrics.
Is enabled
Additionally, in case on-site replication, there is no need to configure proxy servers on both ends; one proxy(closer to production site) should be enough.
Oke i wil delete the remote proxy

For CBT there must not be any snapshot on vm right??

Thanks.

foggy
Veeam Software
Posts: 18439
Liked: 1588 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by foggy » Jul 02, 2013 1:10 pm 1 person likes this post

bennie1988 wrote:For CBT there must not be any snapshot on vm right??
Correct, for CBT to be enabled on the VM, it should not contain any snapshots at the moment of the first job run.

Btw, what is the amount of transferred data you see in the job statistics?

bennie1988
Novice
Posts: 8
Liked: 2 times
Joined: Jul 02, 2013 11:28 am
Full Name: Ben
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by bennie1988 » Jul 02, 2013 2:07 pm

Hello,


Iam now deleting the snapshots.

transfferd: 1GB (644x2) (it thakes 4hours)

foggy
Veeam Software
Posts: 18439
Liked: 1588 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by foggy » Jul 02, 2013 2:15 pm 1 person likes this post

Let us know whether this helps.

bennie1988
Novice
Posts: 8
Liked: 2 times
Joined: Jul 02, 2013 11:28 am
Full Name: Ben
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by bennie1988 » Jul 02, 2013 2:16 pm

Wil do

bennie1988
Novice
Posts: 8
Liked: 2 times
Joined: Jul 02, 2013 11:28 am
Full Name: Ben
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by bennie1988 » Jul 03, 2013 8:27 am

Still testing. (last night 1 server of 600GB did it in 3 hours) there wasnt any backup of this server so it was a from scratch Replication. It was going with 52MB/s
This night he need to do incremental. so tomorow i wil be back with an update.

bennie1988
Novice
Posts: 8
Liked: 2 times
Joined: Jul 02, 2013 11:28 am
Full Name: Ben
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by bennie1988 » Jul 03, 2013 11:08 am 1 person likes this post

Oke latest Update:

-Removed snapshots
-Installed Patch 3 on Veeam
-Job started today at 13:05 local time
-Processing rate: between 612 MB,s and 850 Mb,s (its realy fast)
-Transferred 6,3 GB and CBT is enabled and working like a charm!

Thank you guys! have a nice day!

veremin
Product Manager
Posts: 17047
Liked: 1470 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Veeam 6.5 Incremental Replication

Post by veremin » Jul 03, 2013 11:12 am 1 person likes this post

Glad to hear that our input was helpful. And thanks for coming back and updating the topic with the results you got; much appreciated.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 22 guests