Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
hla123
Influencer
Posts: 11
Liked: never
Joined: Dec 10, 2010 9:01 am
Full Name: Henrik Larsson
Contact:

Veeam backup 4.0->5.0.0 upgrade fails

Post by hla123 »

At the end of v5 upgrade I get the error "Setup was unable to start VeeamNfsSvc service", and installation rolled back leaving me with neither v4 nor v5

Windows (server 2008 x64) eventlog says

The Veeam vPower NFS Service service terminated with the following error:
Unspecified error


Regards,
Henrik

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24256
Liked: 1863 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam backup 4.0->5.0.0 upgrade fails

Post by Vitaliy S. »

Hello Henrik,

First of all, I suggest downloading our latest release 5.0.1 and try upgrading to that very version. Secondly, make sure those ports are available on the backup server: 111 1058 2049 Standard NFS ports.

Hope it helps!

hla123
Influencer
Posts: 11
Liked: never
Joined: Dec 10, 2010 9:01 am
Full Name: Henrik Larsson
Contact:

Re: Veeam backup 4.0->5.0.0 upgrade fails

Post by hla123 »

Hi, just tried 5.0.1. Same error. Did a netstat and no ther services are using the above ports.

Regards,
Henrik

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24256
Liked: 1863 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam backup 4.0->5.0.0 upgrade fails

Post by Vitaliy S. »

In this case, please contact our support team, so they could assist you with this technical issue. Thanks!

hla123
Influencer
Posts: 11
Liked: never
Joined: Dec 10, 2010 9:01 am
Full Name: Henrik Larsson
Contact:

Re: Veeam backup 4.0->5.0.0 upgrade fails

Post by hla123 »

Hi, found the error. The server was a preinstalled Windows Storage Server 2008 with NFS roles installed by default. Removed these and it now works as it should.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24256
Liked: 1863 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam backup 4.0->5.0.0 upgrade fails

Post by Vitaliy S. »

Henrik, thanks for the update! Glad that you're up and running now.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], bschmidt, warren.beaudry and 53 guests