Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
thokozani.mabaso
Novice
Posts: 8
Liked: never
Joined: Apr 04, 2010 7:15 am
Full Name: Thokozani Mabaso
Contact:

Veeam Backup and FastSCP

Post by thokozani.mabaso »

Hi All, I have installed the Veema Backup and FastSCP, everything went smoothly. But now when I try to backup one of the VM's it is displaying something I don't understand.

Here is my config:
- X4450 with 3 VM's. 1. Virtual Centre, Veeam Software(Backup and FastSCP), and Windows Test. The last VM is the one that I want to backup. They all running Windows 2003 Std edition.

Here is the message I receive everytime I try to do a backup.

Verifying changed block tracking... Disk "Hard disk 1" has incorrect changed block tracking configuration. One or more VM disks have incorrect changed block tracking configuration. To resolve this, open VMware vSphere Client, right-click the VM, choose Edit Settings, Options tab, select General, click Configuration Parameters, and set all entries with ‘ctkEnabled’ substring to false. Veeam Backup will then automatically re-enable changed block tracking with the correct settings during the next job run. Backing up file "[data] Windows-Test/Windows-Test-flat.vmdk" BackupDisk failed Client error: Failed to open VDDK disk [[data] Windows-Test/Windows-Test.vmdk] ( is read-only mode - [true] ) Failed to open VMDK. Logon attempt with parameters [VC/ESX: [10.0.0.21];Port: 443;Login: [administrator];VMX Spec: [moref=vm-43];Snapshot mor: [snapshot-70];Transports: [san]] failed because of the following errors: Failed to open VMDK. Logon attempt with parameters [VC/ESX: [10.0.0.21];Port: 443;Login: [administrator];VMX Spec: [moref=vm-43];Snapshot mor: [snapshot-70];Transports: [nbd]] failed because of the following errors: Server error: End of file

Regards,
Thokozani

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26700
Liked: 4276 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by Gostev »

Hello, you need to perform the steps outlined in this message to resolve this.

thokozani.mabaso
Novice
Posts: 8
Liked: never
Joined: Apr 04, 2010 7:15 am
Full Name: Thokozani Mabaso
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by thokozani.mabaso »

Hello, I have change the setting everytime I run the backup it display the same message then re-enable the setting again.

Regards,
Thokozani

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26700
Liked: 4276 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by Gostev »

Hello, actually there are multiple settings, not just one. Make sure you update all entries. If it still does not work, then it sounds like this VM is using unsupported disk type. It would be best to contact our support for detailed investigation.

thokozani.mabaso
Novice
Posts: 8
Liked: never
Joined: Apr 04, 2010 7:15 am
Full Name: Thokozani Mabaso
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by thokozani.mabaso »

Hello, may you please send me all the settings that needs to be changed.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24256
Liked: 1863 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by Vitaliy S. »

Hello, you can find all the settings by following the link below:

http://www.veeam.com/forums/viewtopic.p ... rt=0#p8858

glennsantacruz
Enthusiast
Posts: 55
Liked: never
Joined: Mar 01, 2010 5:57 pm
Full Name: Glenn Santa Cruz
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by glennsantacruz »

You may also want to check to see if any of the VM disks are set to "independent" mode, as this will cause errors to be thrown when enabling CBT.

thokozani.mabaso
Novice
Posts: 8
Liked: never
Joined: Apr 04, 2010 7:15 am
Full Name: Thokozani Mabaso
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by thokozani.mabaso »

Here is the output of the file.

#!/usr/bin/vmware
.encoding = "UTF-8"
config.version = "8"
virtualHW.version = "7"
pciBridge0.present = "TRUE"
pciBridge4.present = "TRUE"
pciBridge4.virtualDev = "pcieRootPort"
pciBridge4.functions = "8"
pciBridge5.present = "TRUE"
pciBridge5.virtualDev = "pcieRootPort"
pciBridge5.functions = "8"
pciBridge6.present = "TRUE"
pciBridge6.virtualDev = "pcieRootPort"
pciBridge6.functions = "8"
pciBridge7.present = "TRUE"
pciBridge7.virtualDev = "pcieRootPort"
pciBridge7.functions = "8"
vmci0.present = "TRUE"
nvram = "Backupexec-Srv.nvram"
deploymentPlatform = "windows"
virtualHW.productCompatibility = "hosted"
unity.customColor = "|23C0C0C0"
tools.upgrade.policy = "useGlobal"
powerType.powerOff = "default"
powerType.powerOn = "default"
powerType.suspend = "default"
powerType.reset = "default"

displayName = "Backupexec-Srv"
extendedConfigFile = "Backupexec-Srv.vmxf"
floppy0.present = "TRUE"

scsi0.present = "TRUE"
scsi0.sharedBus = "none"
scsi0.virtualDev = "lsilogic"
memsize = "3072"
scsi0:0.present = "TRUE"
scsi0:0.fileName = "Backupexec-Srv.vmdk"
scsi0:0.mode = "independent-persistent"
scsi0:0.deviceType = "scsi-hardDisk"
ide1:0.present = "TRUE"
ide1:0.fileName = "/dev/scd0"
ide1:0.deviceType = "atapi-cdrom"
floppy0.startConnected = "FALSE"
floppy0.clientDevice = "TRUE"
ethernet0.present = "TRUE"
ethernet0.virtualDev = "e1000"
ethernet0.networkName = "VM Network"
ethernet0.addressType = "vpx"
ethernet0.generatedAddress = "00:50:56:84:2b:cc"
chipset.onlineStandby = "FALSE"
guestOSAltName = "Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit)"
guestOS = "winnetstandard"
uuid.bios = "42 04 60 19 7d d1 73 50-5d b3 4b db 60 4f c7 81"
vc.uuid = "52 df 45 4b e9 dc 43 e3-d4 23 1f e8 6f 0b 22 d8"
snapshot.action = "keep"
sched.cpu.min = "0"
sched.cpu.units = "mhz"
sched.cpu.shares = "normal"
sched.mem.minsize = "0"
sched.mem.shares = "normal"

ide1:0.startConnected = "TRUE"
tools.syncTime = "FALSE"
uuid.location = "56 4d 40 ad 98 f8 9f 20-d4 90 fa d1 59 10 a4 5b"
cleanShutdown = "TRUE"
replay.supported = "TRUE"
sched.swap.derivedName = "/vmfs/volumes/4bc6f55d-65f47650-8209-00238bceacc0/Backupexec-Srv/Backupexec-Srv-a6ab81fd.vswp"
scsi0:0.redo = ""
vmotion.checkpointFBSize = "4194304"
pciBridge0.pciSlotNumber = "17"
pciBridge4.pciSlotNumber = "21"
pciBridge5.pciSlotNumber = "22"
pciBridge6.pciSlotNumber = "23"
pciBridge7.pciSlotNumber = "24"
scsi0.pciSlotNumber = "16"
ethernet0.pciSlotNumber = "32"
vmci0.pciSlotNumber = "33"
vmci0.id = "1615841153"
hostCPUID.0 = "0000000b756e65476c65746e49656e69"
hostCPUID.1 = "000106d100080800000ce33dbfebfbff"
hostCPUID.80000001 = "00000000000000000000000120100800"
guestCPUID.0 = "0000000b756e65476c65746e49656e69"
guestCPUID.1 = "000106d100010800800822010febbbff"
guestCPUID.80000001 = "00000000000000000000000120100800"
userCPUID.0 = "0000000b756e65476c65746e49656e69"
userCPUID.1 = "000106d100080800000822010febbbff"
userCPUID.80000001 = "00000000000000000000000120100800"
evcCompatibilityMode = "FALSE"

scsi0:0.ctkEnabled = "FALSE"
ctkEnabled = "FALSE"

Regards,
T

thokozani.mabaso
Novice
Posts: 8
Liked: never
Joined: Apr 04, 2010 7:15 am
Full Name: Thokozani Mabaso
Contact:

Re: Veeam Backup and FastSCP

Post by thokozani.mabaso »

Thanks all everyone. I have figure out the problem. Under the Hard disk 1, mode I have check Indepedent, persistent. After uncheck it, everything went smoothy.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], bschmidt, Google [Bot], warren.beaudry and 52 guests