Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
rizks_2000
Enthusiast
Posts: 77
Liked: never
Joined: Feb 17, 2010 1:12 am
Full Name: Anthony Rizk
Contact:

VeeamAgent.exe - No Disk

Post by rizks_2000 »

Performed my first test run on a replication and got the attached error.

VeeamAgent.exe - No Disk

There is no disk in the drive. Please insert a disk into Drive D:.

What is this error?

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26679
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by Gostev »

Sounds like your replication job is set to perform initial sync over removable storage?

rizks_2000
Enthusiast
Posts: 77
Liked: never
Joined: Feb 17, 2010 1:12 am
Full Name: Anthony Rizk
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by rizks_2000 »

No...don't have it checked. I hit Cancel on the dialogue box and it is now running.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26679
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by Gostev »

OK. If you want to get to the bottom of this, please send the log files from Help | Support information to our support email address. We will be able to see what exactly caused this disk access attempt.

rizks_2000
Enthusiast
Posts: 77
Liked: never
Joined: Feb 17, 2010 1:12 am
Full Name: Anthony Rizk
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by rizks_2000 »

I'm using the trial version. They still going to support me? What is the address? I have the files ready.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26679
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by Gostev »

Yes, we provide assistance during evaluation period, just with lower priority than paying customers. The address is support@veeam.com, please also reference this thread in the email.

cjnichol
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mar 11, 2011 3:32 pm
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by cjnichol »

I am looking for a resolution for this issue... I have the same problem. During a scheduled replication I am prompted, "There is no disk in the drive. Please insert a disk into drive D:" Drive D: is the CD ROM drive. There is no reason it should be looking for this drive (at least that I can find.) If I manually select "Cancel" the job completes successfully, however it fails otherwise.... not an option for a scheduled task.

Thanks in advance.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24243
Liked: 1859 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by Vitaliy S. »

You need to contact our technical team, as It's hard to investigate what is causing this disk access attempt without seeing all log files or doing a webex session.

Alexey D.

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by Alexey D. »

While our support is investigating the logs, you may take a look at this topic with some suggestions: Windows - Drive Not Ready : Exception Processing

KrisBoutilier
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Sep 09, 2011 5:26 pm
Full Name: Kris Boutilier
Contact:

Re: VeeamAgent.exe - No Disk

Post by KrisBoutilier »

I am experiencing the same issue running replication jobs in 'Virtual Appliance' mode with 5.0.2.230 (32 bit) on Windows 2003 R2 SP1 (32 bit).

The popup appears when each vmdk to be backed up is first attached to the guest where veeamagent.exe is running. The Veeam guest has one hard drive configured with one partition (C:) and one CDRom drive (D:).

Changing the drive letter assigned to the CDRom drive from D: to E: using Windows Disk Manager seems to work around the issue.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests