Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
Arend
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jan 26, 2010 6:50 am
Full Name: Arend
Contact:

VM not responding during backup

Post by Arend »

Hi,

We are using Veeam Backup version 4.1 to backup our vm.
On the end of the backup (latest 20 minutes) the vm is no longer responding.
When the backup is finished, the vm is responding again.

Regards

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24030
Liked: 1794 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: VM not responding during backup

Post by Vitaliy S. »

Hello Arend,

Most likely you have this issue on snapshot delete operation, cause it consolidates all the changes that have occurred to the source VM while backup job was run. What version of ESX host are you using? What type of the VM you have this issue with? Is it highly transactional?

Also please have a look at this thread discussing the same issue: Snapshot removal issues of a large VM

Thank you!

Arend
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jan 26, 2010 6:50 am
Full Name: Arend
Contact:

Re: VM not responding during backup

Post by Arend »

Thx for your reply.

We are running ESXi 4.0.0, 208167.
On our server is another snapshot available, maybe this old snapshot causes the problem.

Thanks.

Arend
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jan 26, 2010 6:50 am
Full Name: Arend
Contact:

Re: VM not responding during backup

Post by Arend »

After removing the snapshot, the problem is solved. :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 16 guests