Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
EBoucq
Expert
Posts: 232
Liked: 15 times
Joined: Jan 21, 2011 10:10 am
Full Name: Eric Boucq
Contact:

vm with "failed to start Windows" after second replication

Post by EBoucq » Mar 28, 2013 7:38 pm

Hello,

I'm doing some tests with the replication part of Veeam.
After a first and successful replication (replica started normally), I'm having "windows failed to start" message when I start the vm with the following replications, even with jobs with "success" status.

Any idea what could go wrong ? Do I have to delete my replica and start all over again ?
I'm using Veeam 5.0 and the replicas are stored on a local datastore on a ESXi.

Thanks.
Regards,
Eric

foggy
Veeam Software
Posts: 18124
Liked: 1536 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: vm with "failed to start Windows" after second replicati

Post by foggy » Mar 28, 2013 8:00 pm

Eric, just to make things clear - is your source VM (that is being replicated) able to start normally? Were there any significant changes performed to this VM between replication cycles?

Btw, is there any reason for running such an old Veeam B&R version (it is not even officially supported anymore)?

EBoucq
Expert
Posts: 232
Liked: 15 times
Joined: Jan 21, 2011 10:10 am
Full Name: Eric Boucq
Contact:

Re: vm with "failed to start Windows" after second replicati

Post by EBoucq » Mar 28, 2013 8:23 pm

Hi,

Thanks for you reply.
Yes the source VM is running normally. I just ran the replication job, started the replica vm to check it, shut it down and did a second replication.
So, no change between the 2 replications.

I know I'm using an old version of Veeam B&R but that's the one my client has right now and he's not willing to upgrade it for now :-(

Thanks.
Regards,
Eric

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22862
Liked: 1538 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: vm with "failed to start Windows" after second replicati

Post by Vitaliy S. » Mar 28, 2013 10:21 pm

Hi Eric,

Can you please tell me how you verify your VM replica? Do you start it using vSphere Client or Veeam backup console?

Thanks.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24616
Liked: 3464 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: vm with "failed to start Windows" after second replicati

Post by Gostev » Mar 28, 2013 10:34 pm

Note that prior to v6, you cannot power on VM replicas manually for the purpose of verification, and then continue the replication. Running the replica modifies the virtual disk contents, and brings it out of sync with the state known at the source. As the result, the following incremental replication produces inconsistent state. One way to prevent this is to snapshot replica before powering on, and then rollback the snapshot to bring replica disks back to original state. There are multiple existing topics regarding this, including detailed step-by-step guides on replica testing if you want more info.

Alternatively, I would recommend upgrading to v6. Among many other replication enhancements including tremendous reliability and performance increase, it makes testing replicas a breeze (see sticky FAQ).

veremin
Product Manager
Posts: 16778
Liked: 1405 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: vm with "failed to start Windows" after second replicati

Post by veremin » Mar 29, 2013 8:16 am 1 person likes this post

Hi, Eric.

For detailed description of the manual VB&R 5.0 replica testing procedure kindly see the following article:

http://www.virtualizationteam.com/veeam ... edure.html

Hope this helps.
Thanks.

EBoucq
Expert
Posts: 232
Liked: 15 times
Joined: Jan 21, 2011 10:10 am
Full Name: Eric Boucq
Contact:

Re: vm with "failed to start Windows" after second replicati

Post by EBoucq » Mar 29, 2013 4:00 pm

I read that topic http://forums.veeam.com/viewtopic.php?f ... 194#p18191
and managed to make it work.

Thanks everybody for your answers.
Regards,
Eric

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: BaptisteT, Dima P., Pat490 and 71 guests