Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
sth_bytelab
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Feb 21, 2017 7:38 am
Contact:

Waiting for backup infrastructure resources availability

Post by sth_bytelab » Oct 11, 2017 8:58 am

Hi

Recently all the backup jobs of servers have entered the: "Waiting for backup infrastructure resources availability"-state.
They have been running succesfully for more than a year before that.
And the only change in the veeam Repository 9.5 have that a few extra clients (Windows agents) have been added.
The server only have 4GB of RAM is it too little to perform a off-host backup job?
What to do?

v.eremin
Product Manager
Posts: 16160
Liked: 1320 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Waiting for backup infrastructure resources availability

Post by v.eremin » Oct 11, 2017 9:25 am

What number of concurrent tasks is specified on given repository? And what number of tasks are currently running?

sth_bytelab
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Feb 21, 2017 7:38 am
Contact:

Re: Waiting for backup infrastructure resources availability

Post by sth_bytelab » Oct 11, 2017 10:56 am

Limit maximum current task is 4 task on the repository.
There is currently only one job running. The job has currently been in the "Waiting for backup infrastructure resources availability"-state for 2 hours.
But I can see in the task manager that 85% of the memory are been used - the biggest consumer is SQL Server(VEEAMSQL2012).

v.eremin
Product Manager
Posts: 16160
Liked: 1320 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Waiting for backup infrastructure resources availability

Post by v.eremin » Oct 12, 2017 1:31 pm

So, no VMs are currently being backed up, as the job just sits in idle state? What about proxy server? Do you have spare tasks there as well? Thanks.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24022
Liked: 3257 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Waiting for backup infrastructure resources availability

Post by Gostev » Oct 13, 2017 2:15 pm

This status has nothing to deal with RAM amount or load, what the scheduler is waiting for is the availability of task slots on proxy or repository.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Cullan, Karinne and 16 guests