Unleash the power of System Center for vSphere and Hyper-V | Veeam Task Manager for Hyper-V
Post Reply
depot210
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jun 18, 2010 7:53 pm
Full Name: Depot
Contact:

Issue Opening Nworks Management Center

Post by depot210 » Oct 06, 2010 6:33 pm

Hello everyone,

We are experiencing the following issue when opening the nWorks Management Center. A pop up appears after log in with the following message: "Index was outside the bounds of the array."

The pages that do not work and produce this error are the Dashboard and Monitoring Jobs tabs.

We tried opening the Management Center from various browsers and workstations but the same result. The nworks logs or windows logs are not showing any events related to this issue.

Any help in this matter is greatly appreciated.

Regards,
CA

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23633
Liked: 1712 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by Vitaliy S. » Oct 07, 2010 8:09 am

Hello,

Try removing maindb.xml and re-open the nWorks Management Center, should help! Below are all the paths where you can find this file.

For Windows 2008:

Code: Select all

C:\ProgramData\nworks\Management Center\maindb.xml
For Windows 2003:

Code: Select all

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\nworks\Management Center\maindb.xml
Thank you!

depot210
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jun 18, 2010 7:53 pm
Full Name: Depot
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by depot210 » Oct 07, 2010 3:13 pm

Vitaliy,

Thanks for the reply. I tried your suggested fix but unfortunately the issue remains. Any other suggestions? Again thanks for your input.

Regards,
CA

Irina Simkina
Enthusiast
Posts: 51
Liked: never
Joined: Apr 20, 2010 9:00 am
Full Name: Irina Simkina
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by Irina Simkina » Oct 07, 2010 3:27 pm

Hello Depot,

after you removed the maindb.xml did you get the issue immidiately or after adding targets?

Irina

Alec King
VP, Product Management
Posts: 1001
Liked: 210 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by Alec King » Oct 07, 2010 3:36 pm

Hi Depot,

When you removed maindb.xml did you first stop the nworks Enterprise Manager service?

If not, then your maindb configuration will have been stored in memory anyway. And Enterprise Manager service would simply write it back to the file.

You have to stop the service, delete the file, then restart the service, in order to clean your nworks config.

PLEASE NOTE - this will delete ALL of your targets (vCenter connection(s)), and return all settings to default.
You will have to add your Virtual Center server again.

Let us know if that solves the problem for you,

Thanks!
Alec
Alec King
Vice President, Product Management
Veeam Software

depot210
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jun 18, 2010 7:53 pm
Full Name: Depot
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by depot210 » Oct 07, 2010 4:41 pm

Alec,

Thanks for the clarification. We will put in the proper change control and apply the fix once approved.

Regards,
Carlos

depot210
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jun 18, 2010 7:53 pm
Full Name: Depot
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by depot210 » Oct 11, 2010 6:47 pm

Alec,

We implemented the fix as detailed in your log post and it fixed the issue. But now when we try to add our Vcenter connection, we are receiving the following error: "Unknown API version: '4.1' & product: 'vpx'"

Any idea on how to resolve this issue?

Thanks

"

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 25849
Liked: 3983 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by Gostev » Oct 11, 2010 9:31 pm

AFAIK vSphere 4.1 is only supported by nworks 5.5.2 or later

Alec King
VP, Product Management
Posts: 1001
Liked: 210 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by Alec King » Oct 11, 2010 11:25 pm

Hi - that's correct, we implemented support for vCenter 4.1 in our nworks 5.5.2 version. If you have vCenter 4.1 please upgrade by downloading the latest version from http://www.veeam.com/downloads/

Cheers,
Alec

depot210
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jun 18, 2010 7:53 pm
Full Name: Depot
Contact:

Re: Issue Opening Nworks Management Center

Post by depot210 » Oct 12, 2010 7:04 pm

Alec and everyone, thanks for your assistance.

We upgraded our nworks software to the latest version and all is well.

Regards,
Depot210

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests