excluding monitored hosts

Monitoring and reporting for Veeam Backup & Replication, VMware vSphere and Microsoft Hyper-V

excluding monitored hosts

Veeam Logoby Dave » Thu May 07, 2015 11:44 am

Hi,

I would like to exclude some hosts that are monitored by VeeamOne, when I select this and press ok I get the message "unexpected error".
Is this a known issue or is there a workaround?

Kind regards,
Dave
Dave
Enthusiast
 
Posts: 28
Liked: never
Joined: Thu Dec 17, 2009 3:45 pm
Full Name: DT

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Shestakov » Thu May 07, 2015 12:19 pm

Hi Dave,

It`s not a known issue. The only related error I know is concerned with the sockets number limitation.

Are you trying to exclude hosts from monitoring or add more hosts? What is your current product version(build number)?
Could you also provide more info about the error? Screenshot will be perfect.

Thanks.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4842
Liked: 393 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Dave » Thu May 07, 2015 1:05 pm

Hi,

Veeamone version we are using is 8.0.0.1669. There are more hosts then licenses, I want to exclude the hosts for which we do not have the licenses and add the hosts for which we have licenses.
In the screenshot I deselect the DCC-ACES cluster but when I press okay I get the "unexpected error" message. I will create a case for the error.

Kind regards,
Dave
Dave
Enthusiast
 
Posts: 28
Liked: never
Joined: Thu Dec 17, 2009 3:45 pm
Full Name: DT

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Shestakov » Thu May 07, 2015 1:17 pm

Thanks for the reply Dave, however the screenshot has not been uploaded.
Contacting technical support is a good idea since logs investigation looks like the fastest way to solve the issue. Please post your support case number here once you get it.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4842
Liked: 393 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Dave » Thu May 07, 2015 2:14 pm

Hi,

Case number # 00912367. For the screenshot I have attached it in the case. The only option I see on the forum is to insert the picture from a url.

Kind regards,
Dave
Dave
Enthusiast
 
Posts: 28
Liked: never
Joined: Thu Dec 17, 2009 3:45 pm
Full Name: DT

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Shestakov » Thu May 07, 2015 2:32 pm

Thanks for providing the case number.
To upload a picture click "Img" and paste the URL of the picture.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4842
Liked: 393 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Dave » Mon May 18, 2015 7:18 am

Hi,

The issue was with the snmp v2 settings, there is a bug. When setting snmp to version 1 I could exclude hosts from the monitored list.

Regards,
Dave
Dave
Enthusiast
 
Posts: 28
Liked: never
Joined: Thu Dec 17, 2009 3:45 pm
Full Name: DT

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Shestakov » Mon May 18, 2015 9:34 am

Thanks for updating the topic, Dave!
Glad the issue is solved.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4842
Liked: 393 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Vitaliy S. » Mon May 18, 2015 11:43 am

Hi Dave,

Our QA team cannot confirm this issue. Will it be possible to review your Veeam ONE database as a further step of investigation?

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19539
Liked: 1097 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Dave » Wed Jun 03, 2015 2:52 pm

Hi,

Yes, what would you like me to do? I have some other issues with VeeamOne, I cannot collect the information from the Veeam backup. I have VeeamONe and Veeam B&R on the same server. I also see a red cross when viewing the license state, this is all done via VeeamReporter. Looking at Veeam monitoring the license state is okay.

3-6-2015 16:43:27 [info]: Initializing data collector
3-6-2015 16:43:27 [info]: Initializing connection
3-6-2015 16:43:27 [error]: Veeam ONE free edition supports Veeam Cloud Connect only. If you want to add full version of Veeam Backup & Replication, please use paid edition of Veeam ONE.
3-6-2015 16:43:27 [info]: NLTNRBS0006: Data collection completed
3-6-2015 16:43:27 [info]: Data collection completed for all objects.
3-6-2015 16:43:27 [error]: Collection has failed. Performing rollback to the previous session state...
3-6-2015 16:43:27 [info]: Rollback to the previous session state has been completed.

Regards,
Dave
Dave
Enthusiast
 
Posts: 28
Liked: never
Joined: Thu Dec 17, 2009 3:45 pm
Full Name: DT

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Shestakov » Thu Jun 04, 2015 1:52 pm

Dave,
It would be great if you share your database with us through the support team, so we can try to detect the issue.
Dave wrote:I also see a red cross when viewing the license state, this is all done via VeeamReporter. Looking at Veeam monitoring the license state is okay.

What if you unwrap the "License state", does it show same info as Veeam One Monitor?
Thanks!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4842
Liked: 393 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Dave » Fri Jun 05, 2015 11:48 am

Hi,

The license text is the same as in Veeam Monitor. I will open a new case for the the database, which database needs to be send?

Regards,
Dave
Dave
Enthusiast
 
Posts: 28
Liked: never
Joined: Thu Dec 17, 2009 3:45 pm
Full Name: DT

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Shestakov » Fri Jun 05, 2015 1:19 pm

Dave wrote:The license text is the same as in Veeam Monitor

That`s strange. Investigation is needed for sure.

Please post your support case number once you have, so I can speed up your case. Looks like there is a hot-fix for cases like yours.
Thanks!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4842
Liked: 393 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Dave » Mon Jun 08, 2015 11:54 am

Hi Shestakov,

I have created a new case, number 00936428.

Regards,
Dave
Dave
Enthusiast
 
Posts: 28
Liked: never
Joined: Thu Dec 17, 2009 3:45 pm
Full Name: DT

Re: excluding monitored hosts

Veeam Logoby Shestakov » Mon Jun 08, 2015 12:01 pm

Thanks, Dave!
I`ve forwarded your case # to upper-tier engineers.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4842
Liked: 393 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Next

Return to Veeam ONE



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests