Monitoring and reporting for Veeam Backup & Replication, VMware vSphere and Microsoft Hyper-V
Post Reply
frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Flash vs html5

Post by frankive » Nov 25, 2015 11:03 pm

Please confirm dashboard widget will be in html5/Ajax and not flash in v9? Crossing fingers....

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6907
Liked: 700 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Shestakov » Nov 26, 2015 10:16 am

Hi Frank, Flash is not used for widgets in v9

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22860
Liked: 1538 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Vitaliy S. » Nov 26, 2015 10:55 am

What's the reason why you're asking this question? Just curious.

frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by frankive » Nov 26, 2015 11:59 am

:)

The reason is that when i add the widget url to our sharepoint site it seems to be using Flash.
And we all know how the browsers are reacting to flash these days with warning and etc. Not a good customer experience in a ncie sharepoint site.

I am using v8 of course in this scenario right now which seems to be flash-based, correct?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22860
Liked: 1538 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Vitaliy S. » Nov 26, 2015 12:56 pm

Thanks for clarifications. Widgets do not use flash neither in v8, not in v9.

frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by frankive » Nov 27, 2015 8:48 pm

Hmm, weird. When we insert f.ex: http://thecusteromesexternalipaddress:1 ... widgetId=5 is will load flash in 2 seconds on each customer when we implement it into sharepoint.
Could be something that the sharepoint.

Thanks for the feedback!

frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by frankive » Nov 27, 2015 8:54 pm

I follow this guide: http://veeampdf.s3.amazonaws.com/techni ... dKWJ4LE%3D

And it will show up with flash. Could someone verify this?

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6907
Liked: 700 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Shestakov » Nov 28, 2015 8:40 pm

Hello Frank,
Links you provided are not working.
Veeam ONE does use flash, but not for widgets.

frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by frankive » Nov 29, 2015 4:06 pm

Ok. Will it stil use flash in v9?

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6907
Liked: 700 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Shestakov » Nov 29, 2015 4:11 pm

Same as in v8, yes, but not for widgets. Do you have any problems with Reporter because of flash in current version?
Thanks!

frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by frankive » Nov 29, 2015 4:42 pm

Not a direct problem but when we show our customers backupstate on our sharepoint site the web browsers seems to not be happy with all the flash elements (one flasheelement for each customer)
I have uploaded a image here that show or sharepoint during loading from the widgets from our customers site: http://postimg.org/image/j45fkk9hr/

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6907
Liked: 700 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Shestakov » Nov 29, 2015 4:48 pm

Is it how it looks like only during loading and once it`s loaded everything works with no issues?
Which browser was it? I`ve never observer it in my labs, by the way.

frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by frankive » Nov 29, 2015 5:00 pm

Yes, it will just be fore a couple of seconds, after that everything is fine.
I have reproduced it on 5 different workstations with both Windows and Linux as operatingsystem abd we have tried Firefox, Chrome, Internet Explorer as browsers.
I guess it can be that we not have an up to date flash player too, i will check that.

Anyway, not a particular fan of flash these days, doesn't look good when browsing from ipad f.ex :)

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6907
Liked: 700 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Shestakov » Nov 29, 2015 5:31 pm

Thanks for the feedback, Frank!
We will discuss flash pros and cons in our team. So far I haven`t heard any complains about that.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22860
Liked: 1538 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by Vitaliy S. » Dec 03, 2015 4:04 pm

Frank, just a quick update for you. Seems like there was obsolete check for Flash on the main page of Veeam ONE Reporter. We will try to squeeze in this change in v9, so you will not have this issue any more.

frankive
Service Provider
Posts: 884
Liked: 104 times
Joined: May 14, 2013 8:35 pm
Full Name: Frank Iversen
Location: Norway
Contact:

Re: Flash vs html5

Post by frankive » Dec 03, 2015 8:27 pm

wow, that is cool :)
Good thing that it is on the list anyway :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest