Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Monitoring and reporting for Veeam Backup & Replication, VMware vSphere and Microsoft Hyper-V

[MERGED] Hardware Sensors Collections Failure

Veeam Logoby Kyrikaze » Fri Nov 14, 2014 10:43 pm

Hi,

I just upgdraded from Veeam One 7 to Veeam One 8, and I get in some trouble ;(

I opened a case to the support, but, I would like to resolve my issue this Week-end.
The number of the case is : # 00679362

I have read a similar post but, I tried everything without succes:

- My CIM service are running on my 3 ESXI Host (Vsphere 5.5).
- I checked the status of each Host on Vsphere, and everything is OK
- I can make a Nslookup from my Veeam One Server to each Host and their names are resolved correctly
- I also add their IP and name in the local host file of my Veeam Server to be sure
- I restarted my ESXI
- I restarted my VCenter

Does anyone have some clues ?
I was planning to upgrade my Veeam B & R but I think I'll wait until I resolved this problem first.

Thank you.
Kyrikaze
Influencer
 
Posts: 12
Liked: never
Joined: Sat Jul 20, 2013 12:50 am

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby Vitaliy S. » Fri Nov 14, 2014 10:52 pm

The reason for this issue should be clearly stated in the log files, so let's not guess (since you've already tried other possible fixes) and wait what our support team can say after reviewing your debug log files.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby raiciks » Sun Nov 16, 2014 3:15 pm

Hi,
I have the same problem.
Veeam One monitoring have direct access to ESXi 5.5 hosts! In previous versions all work fine!
Please give real solution, what is the problem?
raiciks
Novice
 
Posts: 7
Liked: 2 times
Joined: Sun Nov 16, 2014 3:11 pm

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby Vitaliy S. » Sun Nov 16, 2014 5:53 pm

Hi,

Have you tried one of the following solutions?

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby raiciks » Sun Nov 16, 2014 9:08 pm

We do not use vCenter!
I added ESXi hosts DNS names in Veeam One server host file.
CIM server service is working and ports are enabled on ESXi firewalls. Also veeam can monitor all esxi servers without problem, just doesn't can't collect hardware status. We have HP and DELL servers. This problem are on all servers.
raiciks
Novice
 
Posts: 7
Liked: 2 times
Joined: Sun Nov 16, 2014 3:11 pm

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby Vitaliy S. » Sun Nov 16, 2014 9:20 pm

If you see all the sensors in the vSphere Client and still cannot collect them via Veeam ONE Monitor Client, please open support ticket with our technical team and let me know your case ID.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby nzorn » Wed Nov 19, 2014 10:30 pm

Case # 00679190 here...Seeing this problem after v8 upgrade as well.

I've supplied log files already, had a Veeam Engineer remote into our environment, they also just escalated it to the next tier, and the engineer is going to remote in tomorrow.
nzorn
Influencer
 
Posts: 12
Liked: never
Joined: Thu Nov 13, 2014 2:57 pm

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Nov 19, 2014 10:34 pm

While you're waiting for the remote WebEx, can you check what is specified in the setting below for the hosts that you cannot retrieve data from?

Code: Select all
vCenter Server config (Configuration -> DNS and Routing -> Host Identification)
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby nzorn » Wed Nov 19, 2014 10:43 pm

Vitaliy S. wrote:While you're waiting for the remote WebEx, can you check what is specified in the setting below for the hosts that you cannot retrieve data from?

Code: Select all
vCenter Server config (Configuration -> DNS and Routing -> Host Identification)


Yes, the first engineer verified that all of the DNS information was entered correctly. I did add the DNS suffix to my Veeam One server though.

Also I can retrieve data from all of my ESXi hosts, but they randomly trigger an error, and reset/resolve themselves automatically after about 5 minutes.
nzorn
Influencer
 
Posts: 12
Liked: never
Joined: Thu Nov 13, 2014 2:57 pm

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby raiciks » Thu Nov 20, 2014 8:52 am

Vitaliy S. wrote:If you see all the sensors in the vSphere Client and still cannot collect them via Veeam ONE Monitor Client, please open support ticket with our technical team and let me know your case ID.


Hi, my support case nr. is: 00683521
raiciks
Novice
 
Posts: 7
Liked: 2 times
Joined: Sun Nov 16, 2014 3:11 pm

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby Vitaliy S. » Thu Nov 20, 2014 9:39 am

nzorn wrote:Also I can retrieve data from all of my ESXi hosts, but they randomly trigger an error, and reset/resolve themselves automatically after about 5 minutes.

If you're able to collect hardware data, then DNS configuration should not be the issue. I will ask our dev team to take a look at the latest logs.

raiciks wrote:Hi, my support case nr. is: 00683521

Thanks for the case ID, will take a look now.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby aleneosp » Mon Dec 01, 2014 4:56 pm

Same problem here. Any updates?
aleneosp
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mon Dec 01, 2014 4:55 pm
Full Name: Alexandre Silva

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby Vitaliy S. » Mon Dec 01, 2014 8:54 pm

Alexandre, have you checked for possible solutions mentioned in this thread (2nd page)?
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby patrickl78 » Wed Dec 03, 2014 5:36 am 1 person likes this post

I have the same issue on a clean install of Veeam One 8 and one that I upgraded. Both exhibit failure to collect hardware information. I've restarted the CIM services and made sure the account I'm using has access to pull the information. It shows fine in a vSphere client, yet on my Veeam One all i see are errors. Case #00693430

Thanks,
Patrick
patrickl78
Enthusiast
 
Posts: 27
Liked: 7 times
Joined: Thu Jan 09, 2014 11:16 pm
Full Name: Patrick Leonard

Re: Hardware sensors collection failure after V8 upgrade

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Dec 03, 2014 9:46 am

Thanks for the case, I will follow up it with our support team.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

PreviousNext

Return to Veeam ONE



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests