Monitoring and reporting for Veeam Backup & Replication, VMware vSphere and Microsoft Hyper-V
baber
Expert
Posts: 510
Liked: 1 time
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by baber » Mar 15, 2018 6:35 am

Dear friend

all of my group type in categories are dynamic mode how can change all of them to statis mode ?

because when i click on each of group all of them are gray and can not change

i have create a new group VM-G1

https://pasteboard.co/HbYtwNR.jpg

but why can not add vms to this group it is uncateghirized as follow pic

https://pasteboard.co/HbYusj1.jpg


BR

baber
Expert
Posts: 510
Liked: 1 time
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by baber » Mar 15, 2018 7:56 am

now i have add new category with name VM-G1

https://pasteboard.co/HbYTgcC.jpg

but when i want get report can not see that category

https://pasteboard.co/HbYVMBk.jpg

what is my8 problem?

BR
Babak

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6394
Liked: 610 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by Shestakov » Mar 15, 2018 6:43 pm

On the second screenshot it's a list of categories. Groups belong to categories. Group should be under a category.
Thanks!

baber
Expert
Posts: 510
Liked: 1 time
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by baber » Mar 15, 2018 7:03 pm

Dear friend
i create a Category with name category1 according below pic

https://pasteboard.co/Hc3fzNr.jpg

in group select category1 and add group with name group1 according below pic

https://pasteboard.co/Hc3g7Y2.jpg

now in workspace select machine and click edit and from category1 select group1 according follow pic

https://pasteboard.co/Hc3h6tJ.jpg

after select category

https://pasteboard.co/Hc3hBwu.jpg

now in veeamOne reporter click on custom report then select veeam custom performance but according below pic not show my category that created in first step

https://pasteboard.co/Hc3iGt3.jpg

why ???
realy confused

BR

baber
Expert
Posts: 510
Liked: 1 time
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by baber » Mar 16, 2018 7:08 am

Can anyone help me ?

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6394
Liked: 610 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by Shestakov » Mar 16, 2018 10:43 am

Looks like you are doing everything correct. It may take several minutes for Reporter to load the created Business View groups, so please check "category 1" in the report once again.
If it's not there, please contact Veeam support team.
Thanks!

baber
Expert
Posts: 510
Liked: 1 time
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by baber » Mar 16, 2018 6:50 pm

so thanks
that is correct today i see in veeam reporter and has been show group1 but the other problem is when i select 2 vms and change their category to group1 none of them not show in report will hat take an hours such as create category ?

why that take hours?

BR

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6394
Liked: 610 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by Shestakov » Mar 16, 2018 8:46 pm

Business View groups in Reporter and refreshed as often as Reporter collector job runs.
Usually it takes minutes, not hours. You can run the data collection job in Reporter manually.
Thanks!

baber
Expert
Posts: 510
Liked: 1 time
Joined: Nov 21, 2013 12:02 pm
Full Name: Babak Seyedi nejad
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by baber » Mar 17, 2018 2:43 pm

so thanks
the problem has been solved

BR

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6394
Liked: 610 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: how can get just one report from some vms

Post by Shestakov » Mar 18, 2018 1:08 pm

You are welcome.
Good to know the issue is resolved.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest