Monitoring and reporting for Veeam Backup & Replication, VMware vSphere and Microsoft Hyper-V
Post Reply
rereduck
Enthusiast
Posts: 28
Liked: 1 time
Joined: Dec 09, 2013 9:11 am
Contact:

Install VeeamOne on existing database

Post by rereduck » Nov 10, 2015 9:09 am

Hello,

I'm trying to install Veeam One on a fresh install physical Windows Server 2012 R2 (Raid 1 was dead :/ Next time I'll backup it with Veeam Endpoint ^^).

The SQL Database was on another server and when I'm trying to install it with "use existing instance of SQL Server" I have this error : "Specified database is not valid. Please choose Veeam ONE database or create new ..."

I'm tring to setup VeeamOne 8 1569 but my database is in 1669 (update2), it can be the problem ?

I'll contact support if you do not have any idea to help me.

Thanks for your help.

P.Tide
Product Manager
Posts: 5221
Liked: 450 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Install VeeamOne on existing database

Post by P.Tide » Nov 10, 2015 9:29 am 1 person likes this post

Hi,

Please do the following:

1. Create a new database on your SQL server

2. Install Veeam ONE on your current server and point it to your fresh new database during the installation.

3. Update Veeam ONE to a higher version then point your Veeam ONE to an old database.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22858
Liked: 1538 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Install VeeamOne on existing database

Post by Vitaliy S. » Nov 10, 2015 9:49 am

Actually you can just point the installer to a SQL Server instance without pre-creating any databases. Veeam ONE setup will deploy a fresh database and after that follow steps 2-3 in Pavel's recommendation if you want to retain your database.

rereduck
Enthusiast
Posts: 28
Liked: 1 time
Joined: Dec 09, 2013 9:11 am
Contact:

Re: Install VeeamOne on existing database

Post by rereduck » Nov 17, 2015 12:06 pm

It works ! :) Thanks

mis
Influencer
Posts: 16
Liked: never
Joined: Dec 20, 2018 3:56 pm
Full Name: Eris Bleta
Contact:

Re: Install VeeamOne on existing database

Post by mis » Dec 21, 2018 3:56 pm

Can I install Veeam One on the same server where I have Veeam B&R and the SQL Server 14 (full version)? What is the best practice?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22858
Liked: 1538 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Install VeeamOne on existing database

Post by Vitaliy S. » Dec 21, 2018 3:59 pm

Yes, you can definitely do it. The best practice would be to balance the load on the server and depending on your infrastructure size, place different components to separate computers.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests