move veeamone to new hardware

Monitoring and reporting for Veeam Backup & Replication, VMware vSphere and Microsoft Hyper-V

move veeamone to new hardware

Veeam Logoby marcottt » Wed Jun 12, 2013 1:31 pm

Sorry if is a stupid question but i cannot find info about,

i need to move actual installation of veeamone to a new hardware, db standard (not external sql). Same in new hardware.

There is a path for this migration? Can install in same windows with veeam B&R default DB (i think no.. i'm wrong?)

Thanks
Marco
marcottt
Enthusiast
 
Posts: 32
Liked: never
Joined: Thu Sep 08, 2011 2:40 pm
Location: Genova
Full Name: Marco Tonoli

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Jun 12, 2013 1:37 pm

Hi Marco,

Yes, there is a way. See this support KB article for more info: http://www.veeam.com/kb_articles.html/kb1592

marcottt wrote:Can install in same windows with veeam B&R default DB (i think no.. i'm wrong?)

Yes, you can, but Veeam B&R is using SQL Server Express by default too.

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby marcottt » Wed Jun 12, 2013 1:52 pm

Thanks Vitaliy for your answer, but i don't understand.... i move all installation, not only the db. So what i need to do ? I do a clean install with default db, stop db services and then copy db file or something else ?
windows machine will have name & ip different, maybe also installation path different, this is not a problem?

thanks
marco
marcottt
Enthusiast
 
Posts: 32
Liked: never
Joined: Thu Sep 08, 2011 2:40 pm
Location: Genova
Full Name: Marco Tonoli

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Jun 12, 2013 1:56 pm

Oh, in this case you can move the existing database to the SQL Server and then specify new SQL Server with the attached database during the installation process.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby marcottt » Wed Jun 12, 2013 2:04 pm

but during installation process, new db server not already exist because the installation process itself will create the new db service.
marcottt
Enthusiast
 
Posts: 32
Liked: never
Joined: Thu Sep 08, 2011 2:40 pm
Location: Genova
Full Name: Marco Tonoli

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Jun 12, 2013 2:21 pm

marcottt wrote:i need to move actual installation of veeamone to a new hardware, db standard (not external sql). Same in new hardware.

Based on your comment above I assumed that you already have a SQL Server installed on the new server, so moving existing Veeam ONE database to that server and then selecting it during installation process is the easiest way to migrate the database and all Veeam ONE components.

If you want to use SQL Server Express (included to our setup) on the new hardware, then you can install everything in the default configuration, stop all services and then replace the fresh database with the old one, should also work.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby marcottt » Mon Jun 17, 2013 1:32 pm

sorry, maybe my english is not good.

Old server veeamone: windows standard, db integrated (express ?), NO external SQL

new server: new from scratch so NO internal or external DB.

There is an move and/or upgrade path ?
marcottt
Enthusiast
 
Posts: 32
Liked: never
Joined: Thu Sep 08, 2011 2:40 pm
Location: Genova
Full Name: Marco Tonoli

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Jun 17, 2013 1:42 pm

As mentioned above, in this case the procedure should look like this:

1) On a new server: install everything from the scratch.
2) Then, after the VeeamOne installation has successfully taken place, stop all services and then replace the fresh database with the old one. For more information regarding required steps please refer to this KB article.

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: move veeamone to new hardware

Veeam Logoby Vitaliy S. » Mon Jun 17, 2013 1:43 pm

Alternatively you can follow these steps:

1. Install SQL Server Express on the new server manually (you can download it from the Microsoft site or browse Veeam ONE ISO image for the setup bits)
2. Copy Veeam ONE database from the old SQL Server and attach it to the new one (via SQL Management Studio)
3. Start the installation of Veeam ONE and point your setup to the existing database with already attached database

Let me know if that helps!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov


Return to Veeam ONE



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests