Veeam PN not detecting static IP address

Direct Restore to Microsoft Azure | Free, secure file copy for Microsoft Azure VMs

Veeam PN not detecting static IP address

Veeam Logoby Matt.Sharpe » Thu Jun 15, 2017 11:05 am

Hi Guys,

I've currently looking into the VeeamPN. Unfortunately I'm seeing the following error when trying to replicate the VM:

15/06/2017 11:37:18 :: No static IP addresses detected for VeeamHUB, please specify default gateway settings manually

Now I've researched this and can see the normal method is to manually add the 'Default Gateway'. However it's on the same network as my existing test network and there is no 'Add' function? I've ticked the option to 'Route traffic between these networks'

This is causing issues I believe with my failover plan due to the fact no 'Static Address' is being picked up. It's not allowing me to choose the IP in the list. I have tried manually typing in the IP address. However the NAT rules don't look to be working externally... Should typing the IP address work? Or is the 'Static address detection' warning causing the issues with the failover plan and NAT rules?

Thanks

Matt
Matt.Sharpe
Service Provider
 
Posts: 72
Liked: 5 times
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:37 pm
Full Name: Matt Sharpe

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby Matt.Sharpe » Thu Jun 15, 2017 11:42 am

So it's just re-occurred to me that due to the static IP error, the IP address has to be manually entered on the replication target side...

Surely there is a way to resolve the initial error??
Matt.Sharpe
Service Provider
 
Posts: 72
Liked: 5 times
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:37 pm
Full Name: Matt Sharpe

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby bjervis » Thu Jun 15, 2017 1:47 pm

Here is a thread regarding this issue you can review. Currently the only lack of functionality I'm seeing is if there are two local networks Veeam doesn't seem to be able to identify which NEA to spin up on the tenant side to facilitate L2 connectivity during a partial site failover.

cloud-connect-replication-f45/partial-failover-for-linux-vm-s-t36930.html

With regards to your question about failover plans, I've had success in the past manually typing an IP address in for the NEA rules. Do other rules seem to work that have IP's that are able to be recognized by Veeam? During the failover are you able to log in to the Linux VM and ping the gateway? Internet? You can also review the logs of the NEA to determine what rules have been applied and see if there are any issues there.

Cheers,

Brad
bjervis
Service Provider
 
Posts: 110
Liked: 18 times
Joined: Fri Dec 18, 2015 1:30 pm
Full Name: Brad Jervis

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby Matt.Sharpe » Thu Jun 15, 2017 1:49 pm

Hi Brad,

Yes this is working now. I was just being impatient with the boot time of the VPN device.

I'm experiencing issues with the VPN connection, however I'm assuming this is to be logged separately with OpenVPN

Thanks

Matt
Matt.Sharpe
Service Provider
 
Posts: 72
Liked: 5 times
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:37 pm
Full Name: Matt Sharpe

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby bjervis » Thu Jun 15, 2017 2:45 pm

What is the issue?
bjervis
Service Provider
 
Posts: 110
Liked: 18 times
Joined: Fri Dec 18, 2015 1:30 pm
Full Name: Brad Jervis

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby Matt.Sharpe » Thu Jun 15, 2017 2:47 pm

Hi Brad,

I've just the VeeamPN installed and working, however the OpenVPN won't connect...

Seeing the following error - AUTH: Received control message: AUTH_FAILED,Unknown client id trying to connect

Not sure if this is anything you can assist with?

Thanks

Matt
Matt.Sharpe
Service Provider
 
Posts: 72
Liked: 5 times
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:37 pm
Full Name: Matt Sharpe

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby bjervis » Thu Jun 15, 2017 3:45 pm

Hmm haven't seen that before myself, but I'd check the VPN configuration on both sides.

Good luck troubleshooting and post back with the resolution!

Cheers,

Brad
bjervis
Service Provider
 
Posts: 110
Liked: 18 times
Joined: Fri Dec 18, 2015 1:30 pm
Full Name: Brad Jervis

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby Matt.Sharpe » Thu Jun 15, 2017 3:53 pm

This was due to the PC Name not being correct in the 'Standalone Computer' config file. It had to match the client where the VPN was being initiated from..
Matt.Sharpe
Service Provider
 
Posts: 72
Liked: 5 times
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:37 pm
Full Name: Matt Sharpe

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jun 16, 2017 3:39 pm

Matt, we'd appreciate you posting regarding Veeam PN in the corresponding forum, so that these subforums are not filled with irrelevant discussion.

If you don't mind, I will go ahead and move this thread to the said forum.

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13543
Liked: 1002 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Linux/Unix VM not detecting static IP address

Veeam Logoby Matt.Sharpe » Fri Jun 16, 2017 3:43 pm

Apologies, I didn't know it had a dedicated forum.

Thanks

Matt
Matt.Sharpe
Service Provider
 
Posts: 72
Liked: 5 times
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:37 pm
Full Name: Matt Sharpe

Re: Veeam PN not detecting static IP address

Veeam Logoby v.Eremin » Sun Jun 18, 2017 8:17 pm

No worries, I have moved the thread already. For now all questions regarding Veeam PN are being discussed in this forum (veeam tools for MS Azure). Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13543
Liked: 1002 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to Veeam Tools for Microsoft Azure



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests