Page 1 of 1

vCenter Error after Installing Enterprise Plugin

Veeam LogoPosted: Wed Apr 08, 2015 9:10 am
by tsauter
Hello,

after installing the v8 Enterprise Manager plugin I always receive the following error message on the vCenter web page:

Center Single Sign-On service communication failure. Address: https://XXXX:7444/sts/STSService. Service message: Unable to connect to the remote server


The firewall on the Backup Manager machine is already disabled. The vCenter is a VMware Linux appliance.

If I dig deeper it look like there is nothing running on the port 7444 on the server. However all services are started.

Thanks for the help.

Regards,
Thorsten

Re: vCenter Error after Installing Enterprise Plugin

Veeam LogoPosted: Wed Apr 08, 2015 9:17 am
by v.Eremin
Have you already checked the plugin troubleshooting guide? Even though it's written for version 7, it still might be useful. Thanks.

Re: vCenter Error after Installing Enterprise Plugin

Veeam LogoPosted: Wed Apr 08, 2015 10:58 am
by Vitaliy S.
Was it a fresh install or the upgrade of the plug-in?

Re: vCenter Error after Installing Enterprise Plugin

Veeam LogoPosted: Wed Apr 08, 2015 11:01 am
by tsauter
Initially it was a upgrade from v7. But in the meantime I have tried to remove, reboot vCenter and reinstall the plugin several times.
Doesn't help.

Re: vCenter Error after Installing Enterprise Plugin

Veeam LogoPosted: Wed Apr 08, 2015 11:10 am
by Vitaliy S.
Pretty sure this works correctly, but can you confirm that you can resolve the name of the vCenter Appliance from the EM machine? If this works fine, then opening support ticket with our team is required.