Page 1 of 1

Remote tape library in v8?

Veeam LogoPosted: Fri Oct 24, 2014 2:58 pm
by namiko78
Just wanted to confirm that there will be support for remote tape libraries in v8 ? Trying to plan if i'll need to move my main veeam server to my library connected system.

Re: Remote tape library in v8?

Veeam LogoPosted: Fri Oct 24, 2014 3:07 pm
by Shestakov
Confirmed.
You can even add multiple tape devices to different servers in v8.

[MERGED] : Remote Tape Support

Veeam LogoPosted: Mon Oct 27, 2014 6:55 am
by Yanish
Hi,
Can someone prehaps confirm the rumor I heard that Veeam Backup & Replication 8 will support remote tape devices?
Today veeam requires installation on a physical server with tape connectivity. Or the use of 3rd party tools such as starwind tape redirector.

Some customers require that Veeam be virtual (for certain DR scenrios) but would still like tape functionality.
I heard this may be possible in version 8?

Thanks
Gil

Re: Remote tape library in v8?

Veeam LogoPosted: Mon Oct 27, 2014 7:19 am
by v.Eremin
Yep, version 8 will be able to boast with that functionality. Thanks.

Re: Remote tape library in v8?

Veeam LogoPosted: Mon Nov 03, 2014 4:27 am
by Yanish
Thanks

Re: Remote tape library in v8?

Veeam LogoPosted: Wed Nov 05, 2014 8:30 am
by v.Eremin
You're welcome. Should other questions arise, don't hesitate to ask. Thanks.