After update to 9.0 update 1 all backup fails

VMware specific discussions

After update to 9.0 update 1 all backup fails

Veeam Logoby npitacco » Wed Jul 20, 2016 7:31 am

We have a BIG problem.
Yesterday we updated our vCenter to 6.0update2 and veeam B&R to 9.0 update 1
After this no backup will work, even newly defined one.
The error message is The keyset is not defined. Failed to cretae Cryptographic Service Provider. --tr:Error Code: 0x80090019
Another strange error is that testing credentials for application aware backup always fails with error
2016-07-20 09:28:07 :: Connecting to guest OS via VIX Error: Cannot upload file to admin share [C:\Windows].
Cannot create folder in guest: [C:\Windows\VeeamGuestHelpersTest].
VIX Error: You do not have access rights to this file Code: 13

Somehow It seems like an encryption problem

Any suggestions?
Thanks in advane
npitacco
Influencer
 
Posts: 12
Liked: never
Joined: Tue Jan 12, 2010 3:33 pm
Full Name: Nadia Pitacco

Re: After update to 9.0 update 1 all backup fails

Veeam Logoby vmniels » Wed Jul 20, 2016 7:51 am

Please open up a support case and link the id for future references. They will assist you in finding a solution.
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1507
Liked: 325 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: After update to 9.0 update 1 all backup fails

Veeam Logoby npitacco » Thu Jul 21, 2016 8:18 am

We have opened a Case # 01857236.
We have a workaround, that is changing all backup jobs to use the local machine administrator for each VM we have been able to run backups.
It is not something I would like to have as a permanent solution. Before the upgrade, most of our backup jobs used the same domain account.
Also, I would like to understand what happened and why. Microsoft is fiddling with his crystallographic algorithms to remove older ciphers and I fear problems coming from that direction.
npitacco
Influencer
 
Posts: 12
Liked: never
Joined: Tue Jan 12, 2010 3:33 pm
Full Name: Nadia Pitacco

Re: After update to 9.0 update 1 all backup fails

Veeam Logoby asmith » Tue Nov 22, 2016 9:03 pm 1 person likes this post

I had the same issue and resolved the same way. I had services:
Veeam Backup Service
Veeam Cloud Connect Service
Veeam Guest Catalog Service
Veeam Mount Service
all authenticating with our domain admin account. I changed all of these to run off the local system account and everything worked.
asmith
Lurker
 
Posts: 1
Liked: 1 time
Joined: Tue Nov 22, 2016 8:56 pm
Full Name: Andy Smith


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 6 guests