Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
jonathonb
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Apr 08, 2019 3:03 pm
Full Name: Jonathon Bailey
Contact:

Antivirus scanning in Surebackup

Post by jonathonb » Apr 08, 2019 3:59 pm

Hello,

I am working on testing using the Malware scanner in the surebackup program to scan vm backups. I have added the code to the antivirusinfos.xml file but I keep getting an antivirus software was not detected?

Code: Select all

         <AntivirusInfo Name='Trend Micro' IsPortableSoftware='true' ExecutableFilePath='%ProgramFiles%\Trend Micro\Client Server Security Agent\Pccnt.exe' CommandLineParameters='%Path%' RegPath='' 
                  ServiceName='' IsParallelScanAvailable='false'>
		<ExitCodes>
			<ExitCode Type='Success' Description='No threats detected'>0</ExitCode>
			<ExitCode Type='Error' Description='Antivirus scan was completed with errors'>2</ExitCode>
			<ExitCode Type='Infected' Description='Virus threat was detected'>2</ExitCode>
		</ExitCodes>
	</AntivirusInfo>

Andreas Neufert
Veeam Software
Posts: 3539
Liked: 618 times
Joined: May 04, 2011 8:36 am
Full Name: Andreas Neufert
Location: Germany
Contact:

Re: Antivirus scanning in Surebackup

Post by Andreas Neufert » Apr 08, 2019 9:13 pm

The file need to include
<Antiviruses>
at the beginning and
</Antiviruses>
at the end.

Potentially restart of B&R needed and rescan of the managed server of the Mount Server.
As well please check that the mount server is selected correctly within the Repository and the Antivirus is present there.

jonathonb
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Apr 08, 2019 3:03 pm
Full Name: Jonathon Bailey
Contact:

Re: Antivirus scanning in Surebackup

Post by jonathonb » Apr 09, 2019 12:08 pm

Yep I only included the snippet of code for the trend section. I rebooted the server and tried it with no change.

I tried to scan using the same command line command and it worked fine.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24169
Liked: 3299 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Antivirus scanning in Surebackup

Post by Gostev » Apr 09, 2019 7:58 pm

Did you put the new file on the mount server? If yes, then please open a support case for further troubleshooting, and note case ID here. Thanks!

cdlane
Enthusiast
Posts: 53
Liked: 3 times
Joined: Aug 09, 2015 5:48 pm
Full Name: Chris Lane
Contact:

Re: Antivirus scanning in Surebackup

Post by cdlane » Jun 14, 2019 10:36 am

Was this ever resolved? I keep receiving "Error: Antivrus software not detected". How does it "detect" the software, purely by the path in antivirusinfos.xml?

KLinville
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Nov 16, 2015 3:01 pm
Full Name: Kristopher Linville
Location: Evansville, IN
Contact:

Re: Antivirus scanning in Surebackup

Post by KLinville » Jun 14, 2019 10:10 pm

I have Symantec Endpoint Protection installed on my server but it is also stating that the antivirus was not detected. It is specifically calling out "Symantec Protection Engine" and the registry key and service name that is configured in the XML file do not match what Symantec Endpoint Protection created when it was installed.

I modified the key and service entries to point to the SEP key and service name but it still failed when trying to run the Veeam.Backup.Antivirus.Scan.exe from the command line.

This needs better documentation.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests